in

Noćas će policija kontrolirati vozače na alkohol i drogu u cijeloj Istri

U cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, policijski službenici će na području cijele Istre, večeras, tj. u noći  16. na 17. veljače od 23 do 6 sati provesti prometnu akciju „Kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge“. Za vrijeme prometne akcije policijski službenici pojačano će alkotestirati vozače, kontrolirati vozače na prisutnost opojnih droga, kontrolirati brzine kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i nezakonitu uporabu mobitela, objavila je danas Policijska uprava istarska.

Na području Policijske uprave istarske 2018. godine evidentirane su 1.842 prometne nesreće. U prometnim nesrećama poginule su 23 osobe, 118 osoba je teško, a  665 lakše ozlijeđeno. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 248 prometnih nesreća od kojih šest s poginulim osobama, 88 s ozlijeđenim osobama i 154 s materijalnom štetom. Najčešće greške vozača zbog kojih su se dogodile teške prometne nesreće bile su nepropisna ili neprilagođena brzina i vožnja pod utjecajem alkohola.

PU istarska poziva vozače da poštuju prometne propise te da ne ugrožavaju svoj život i život ostalih sudionika u prometu.

Poreč na najvećem ekološkom sajmu na svijetu u Nürnbergu

Prometna nesreća u Tinjanu kod skretanja za Butore: TRI OSOBE OZLIJEĐENE