in

POREČ: Nove čekaonice, nadstrešnice i druga komunalna oprema po naseljima

Radmani

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nakon ljetne sezone nastavlja s nizom manjih radova i komunalnim opremanjem po porečkim naseljima, prema iskazanim potrebama predstavnika mjesnih odbora i građana. Tako je uoči nove školske godine postavljena nova autobusna čekaonica u naselju Štifanići u Mjesnom odboru Baderna, dok je ona u naselju Radmani kraj Žbandaja, izmještena na novu, sigurniju lokaciju kraj dječjeg igrališta. Također, u tijeku je i postavljanje nadstrešnice na autobusnom okretištu kraj Osnovne škole Poreč, gdje autobuse čekaju učenici putnici.

Kod OŠ Poreč

U naselju Fuškulin izvedeni su radovi na uređenju okoliša društvenog doma. Postavljeno je popločenje u dijelu parkirališta između servisne prometnice kod doma i samog ulaza u društveni dom. Između društvenog doma i lokalne prometnice postavljena je žičana ograda čime je povećana sigurnost korisnika društvenog doma i obližnjeg dječjeg igrališta kao i spriječeno nepropisno parkiranje na zelenoj površini. 

Nastavlja se i nasipavanje makadamskih putova, te je ovih je dana izvršeno nasipavanje puteva na području Mjesnog odbora Baderna, a nastavit će se prema potrebama i planu i u ostalim mjesnih odborima. 

Osim navedenih, u narednom razdoblju sitni komunalni radovi nastavit će se i dalje, od postavljanja javne rasvjete, uređenja dječjih i polivalentnih igrališta, manjih parkirališta, prometnica i nogostupa, te zelenih površina za ugodniji i sigurniji život mještana svih mjesnih odbora. Svoje će prijedloge predstavnici MO-a imati prilike iskazati i na nadolazećim sastancima s predstavnicima Grada, za kreiranje gradskog proračuna za iduću godinu. 

Štifanići
Štifanići

Stari samanj pod kaštelom - Foto TZ Vrsar

VRSAR: Stari samanj pod kaštelom za vikend vraća nas u doba grofovije

uređaj za pročišćavanje

POREČ: Odvodnja prekida s opskrbom tehničke vode