in

POREČ: Obavijest o zaprašivanju protiv komaraca po mjesnim odborima

Foto Pexels/Anuj

Na području Grada Poreča u planu je adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca) ULV metodom. Tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Červar Porat, Veli Maj, Fuškulin te dio prigradskih stancija uz naselje Poreč – Parenzo u razdoblju od 22. do 23. kolovoza 2022. godine, i to u kasnim večernjim, odnosno, u ranim jutarnjim satima.

Dana 23. i 24. kolovoza 2022. godine u kasnim večernjim satima i u ranim  jutarnjim satima, tretman će se provesti na području mjesnog odbora Nova Vas te mjesnih odbora u sastavu grada Poreča – Parenzo (područje samoga grada i dijelova gradskih te prigradskih stancija).

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije neznatno su opasna po zdravlje ljudi i njihove okoline, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, umoljavaju se svi pčelari te Udruga pčelara Nektar, da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Ujedno, mole se građani da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl.

Mjere će provoditi djelatnici poduzeća DEZINSEKCIJA d.o.o., Brajšina 13; p.p. 291, 51001 Rijeka, s kojima Grad Poreč ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča u 2022. godini.

Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na slijedeće kontakte: Telefon:051 506-920, Fax: 051 512-769 te e-mail: info@dezinsekcija.hr.

Oranje u centru Poreča - Foto Bookaleta/Davor Šišović

POREČ: U tijeku natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

foto istarska županija miltić učenica linda kazalac

Miletić uručio policu životnog osiguranja korisnici Dječjeg doma Ruža Petrović