in

Poreč: Obilježen Dan antifašističke borbe i održan prijem za predstavnike UAB-a

Povodom Dana obilježavanja antifašističke borbe 22. lipnja, gradonačelnik Loris Peršurić s predsjednikom gradskog vijeća Zoranom Rabarom i delegacijom Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreštine predvođenom predsjednikom Arduinom Matoševićem položio je vijence kraj spomen obilježja na Narodnom trgu i Trgu Joakima Rakovca.

-Danas, uoči obilježavanja Dana antifašističke borbe možemo reći da Istra i Poreč vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti . I više od 75 godina nakon pobjede nad fašizmom, možemo s ponosom reći da je antifašizam temelj našeg identiteta, naše regije u kojoj svatko može pronaći svoje mjesto pod suncem. Danas se prisjećamo svih naših palih boraca i svih onih koji su svoje živote nesebično dali za slobodu, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Uoči polaganja vijenaca gradonačelnik je sa predstavnicima UAB-a održao sastanak gdje su obje strane izrazile zadovoljstvo uspješnom suradnjom i dogovorili nastavak iste, a bilo je riječi i o skorašnjem tradicionalnom okupljanju boraca i simpatizera na Rušnjaku krajem srpnja, koje će se održati prateći upute nadležnih tijela o održavanju skupova. 

Uoči sutrašnjeg državnog blagdana, vijenci su položeni i na spomenicima palim borcima u porečkim mjesnim odborima – u Fuškulinu, Žbandaju, Novoj Vasi i Baderni, priopćeno je iz Grada Poreča.

POREČ: VINISTRA polučila velik uspjeh na Peškeri

FUNTANA: Prigodno obilježen Dan antifašističke borbe