in

POREČ: Obilježen Dan antifašističke borbe i održan prijem za predstavnike UAB-a

Povodom Dana obilježavanja antifašističke borbe 22. lipnja, gradonačelnik Loris
Peršurić primio je danas (19.06.2020.) u Maloj vijećnici delegaciju Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreštine predvođenu predsjednikom Arduinom Matoševićem.
Izrazivši zadovoljstvo što uz dolazeći državni praznik antifašizma prima predstavnike porečkih antifašista, Peršurić je istaknuo da upravo Istra i Poreč vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti. Na primanju je bilo govora o načinu održavanja tradicionalnog susreta antifašista na Rušnjaku zakazanu za kraj srpnja, koji će se ove godine održati sukladno mjerama prevencije i zaštite od širenja koronavirusa, te obnovi spomenika NOB-a, koje će, kako je rekao gradonačelniku nastaviti održavati i dalje.

Predsjednik Udruge Matošević zahvalio je gradonačelniku na prijemu i suradnji kako s Gradom, tako i s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, te je dogovor da će se održati naknade konzultacije vezano za održavanje obilježavanja na Rušnjaku, prateći upute nadležnih tijela o održavanju skupova.
Nakon prijema, Dan antifašističke borbe delegacije su obilježile na Narodnom trgu i Trgu Joakima Rakovca. Nazočni su bili gradonačelnik Peršurić, gradski vijećnici, te predstavnici UAB-a i UDVDR-a.

Polaganje vijenaca započelo je kod spomenika na Narodnom trgu gdje je vijenac položen, a potom se otišlo do Trga Joakima Rakovca gdje je također položen vijenac na spomen obilježju narodnom heroju Joakimu Rakovcu.

Vijenci su položeni i na spomenicima palim borcima u Fuškulinu, Žbandaju, Novoj Vasi i Baderni.

KORONA U ISTRI: U petak nema novooboljelih

valamar isabella island resort

POREČ: Buknuo požar u sauni hotela na otoku Sv. Nikola