in

POREČ: Obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

Foto Grad Poreč

Delegacija Grada Poreča predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom te predsjednikom Udruge antifašističkih boraca Poreča Arduinom Matoševićem položila je cvijeće na spomenik palim borcima u parku pokraj gradske palače u povodu današnjeg dana sjećanja na žrtve holokausta.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Kako je prilikom obilježavanja naglasio Matošević, na ovu obljetnicu polažemo nadu da se ovakva događanja ne zaborave i da se više nikada i nigdje neće ponoviti, te je minutom šutnje odana počast svim žrtvama.

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Ovaj se Dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja. Na taj dan 1945. Crvena armija oslobodila je 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj. Tog se datuma ovaj Dan sjećanja obilježava i u Republici Hrvatskoj, objavio je Grad Poreč.

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

Hrvatska udruga banaka upozorava na prijevare putem SMS-a s ciljem krađe osobnih podataka

Foto Tanja Kocijančić - Narodni trg u Poreču - kazalište i sjedište Pučkog otvorenog učilišta

POREČ: Raspisan natječaj za ravnatelja/icu Pučkog otvorenog učilišta