in

POREČ: Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom – Kupite Novogodišnju lutriju!

Foto Grad Poreč

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se s članovima Društva invalida Poreč te podržao njihovu tradicionalnu Novogodišnju lutriju kupnjom srećki.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Predsjednica Društva invalida Poreč Nataša Basanić Čuš Predsjednica Društva invalida Poreč Nataša Basanić Čuš zahvalila je Gradu i gradonačelniku na podršci, naglasila je da je gradonačelnik sa svojim timovima iskreno i neprestano uz Društvo invalida Poreč i ljudski i konkretnim aktivnostima/pomoćima koje unaprjeđuju kvalitetu života osoba s invaliditetom. Naglasila je kako Društvo godinama djeluje u korist osoba s invaliditetom i pokazuje da su oni naši sugrađani s potpuno istim potrebama koje imaju i zdrave osobe, samo što ih na drugačije načine moraju zadovoljavati zbog svog invaliditeta. U tom smislu je zahvalila Gradu i osobno gradonačelniku što zajedno s voditeljima u Društvu invalida i volonterima pomažu stvarati uvjete da naši sugrađani kao osobe s invaliditetom budu isti iako različiti. Tako je Poreč prvi dobio teretanu za osobe s invaliditetom preko EU projekta BBK Veli Jože, Društva i Grada. Isto tako godinama se osigurava da investicije u komunalnu infrastrukturu budu prilagođene osobama s invaliditetom – od povećanja broja označenih parkirnih mjesta s pravom pristupačnosti,  pješačkih prijelaza, do plaže u Špadićima i obilaska Eufrazijane prilagođene osobama slabijeg vida.

Tijekom ovog ugodnog druženja predsjednica je pozvala gradonačelnika da se uključi u kupnju novogodišnje lutrije te time simbolično pozove sugrađane da i sami kupe lutriju kojom se osigurava rad Mobilnog tima odnosno pomoć osobama s invaliditetom u njihovu domu i to za članove koji su najviše izolirani i najranjiviji.

– Pozivam i ostale sugrađane da kupnjom srećki podrže naše Društvo invalida Poreč i njihove brojne aktivnosti kojima žele svojim članovima olakšati svakodnevni život., rekao je Peršurić. Najljepša poruka koja se osobama s invaliditetom može poslati povodom njihova dana je želja čitave zajednice da budu prvi među jednakima, štoviše da su isti među jednakima te da želimo učiniti osobe s invaliditetom ravnopravnim sudionicima društvenog života našeg grada.

Tim povodom osim gradonačelnika listiće lutrije su kupile i predsjednica Nataša Basanić Čuš kao i bivša predsjednica, Tihana Mikulčić. Druženje u prostorima Društva nastavljeno je u ugodnoj i toploj atmosferi u kojoj su se prisutni članovi Društva invalida Poreč otvoreno i srdačno družili međusobno, s volonterkama Društva i s gradonačelnikom.

Kupnjom srećki od 10,00 kn Novogodišnje lutrije do 30. prosinca podržavate plemeniti cilj i pomažete najosjetljivijoj populaciji naših sugrađana, a istovremeno možete osvojiti i jednu od 30 nagrada. Javno izvlačenje nagrada održat će se 30.12. na Trgu Matije Gupca u sklopu Adventa Poreč u 19 sati uz koncert Tu i tamo benda.

Više info na: https://drustvo-invalida-porec.hr/  

lisice policija

Policija privela sedam dilera droge

Foto - Ilustracija MUP

Traži se lopov koji je otuđio dijelove građevinskog stroja