in

Poreč: Obnavlja se krov stare tržnice u povijesnoj jezgri

Foto: Usluga.hr

Ovih je dana u porečkoj starogradskoj jezgri započela obnova krovišta na zgradi nekadašnje tržnice u Ulici Franje Glavinića. Komunalno poduzeće Usluga Poreč kao jedan od suvlasnika, odnosno vlasnik poslovnog prostora koji se nalazi u prizemlju, osiguralo je 70 posto financijskih sredstava za radove, dok je preostali dio financira ddrugi suvlasnik.

Usluga je na svojim web stranicama objavila da je nakon provedenog postupka javne nabave prihvaćen najniži ponuđeni iznos od 231 tisuće kuna bez PDV-a za 167 četvornih metara krova, a to je ponuda tvrtke Kažun iz Poreča-

Radovi bi se ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale trebali okončati do sredine ožujka ove godine.

-Treba napomenuti da je dio sredstava za sanaciju osiguran iz Programa zaštite i obnove kulturnih dobara Grada Poreča za 2018. godinu, koja su putem natječaja koji je Grad proveo pred kraj prošle godine dodijeljena Uslugi. S obzirom da se objekt nalazi u starogradskoj jezgri  ishodovana je potvrda glavnog projekta od strane Uprave za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorskog odjela u Puli, piše u objavi Usluge.

Nadalje je pojašnjeno da radovi na sanaciji krova obuhvaćaju zamjenu dotrajale krovne konstrukcije, zamjenu drvenih greda i pokrova od kupa kanalica, zamjenu limova oko dimnih otvora, zamjenu oluka, potrebne zidarske obrade, a valja napomenuti da će se ispod pokrova ponovo postaviti tavelice kako bi krov zadržao svoju izvornu formu po obliku kao i materijalu od kojeg je izgrađen.

-Ulaganjem u sanaciju dugoročno će se riješiti problem krovišta a zgradu učiniti sigurnijom za stanare, prolaznike i posjetitelja starog grada, zaključeno je u priopćenju Usluge.

Novo parkiralište u Stanciji Portun, u Červaru uređena autobusna stanica

umirovljenici foto tanja kocijančić

Poslodavci u turizmu pozdravljaju zapošljavanje umirovljenika