in

POREČ: Ogorčeni žitelji St. Vergotini – Tko će platiti štetu na vozilima zbog radova koji debelo kasne?

Ulaz u Stanciju Vergotini - Foto Tanja Kocijančić

Sinoć je održana sjednica Gradskog vijeća Poreča. IDS-ovac Eugen Stanissa prenio je nezadovoljstvo stanovnika Stancije Vergotini koji se žale zbog iskopa i radova na tamošnjoj cesti u režiji Istarskog vodovoda. Radovi su trebali biti gotovi prije najmanje dva tjedna, a drugi problem su i oštećenja na vozilima. Stanovnicima i gostima u apartmanima otežan je zbog toga dolazak do tog naselja. Nekolicina njih već je prijavila materijalnu štetu na vozilima, a traže kontakt kome da se obrate, odnosno tko će im to platiti.

Foto IDS – Eugen Stanissa

-Tražim kontakt kome da se javi kako bi zatražili nadoknadu štete, kazao je vijećnik Stanissa i od gradskih službi zatražio da urgiraju da se radovi hitno okončaju i gradilište konačno zatvori.

I gradska uprava dobila je iste pritužbe građana, odgovorio mu je pročelnik za komunalne djelatnosti Marino Poropat. Rekao je da je Istarski vodovod Buzet imao rok do 15. lipnja za dovršetak radova, ali izvođač radova kojeg su angažirali to nije ispoštovao.

Komunalni redari bili su na terenu i izdali prekršajne naloge investitoru i izvođaču radova. Pozvao je Istarski vodovod da što prije završi radove i na drugim gradilištima na njihovom području.

Nadovezao se SDP-ovac Aleksandar Kovač rekavši da gradilište nije bilo propisno osigurano te da nije bilo odgovarajuće prometne signalizacije. Gradonačelnik Loris Peršurić je naglasio da su nadležne službe i redari učinili sve što su mogli, upozoravali i kažnjavali više puta. Izrazio je nadu da će idućih dana sva gradilišta na području Poreča biti zatvorena.

tar vabriga

TAR: Katja Mihoković osvojila prvo mjesto na izložbi “Reci to stripom”

Gradsko vijeće vijećnici poreč 26.6.2024

U ZNAKU INVESTICIJA Porečki vijećnici usvojili prvi rebalans proračuna. Uvećan za više od 7 milijuna eura