in

Poreč Open Air Festival – Počinju ISTRA INSPIRIT i BAL PRINCEZA

Već punih deset dana zanimljiv program ovogodišnjeg izdanja Poreč Open Air Festivala uveseljava domaće i goste, a od ove nedjelje dodatno će ga upotpuniti još jedno novo izdanje Istra Inspirita. Ovaj obiteljski zabavno – edukativni program održavat će se svake nedjelje od 20:30 sati u Valamar Collection Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola.

U interaktivnom programu Istra Inspirit, koji je prošlih godina izazvao velik interes domaćih i stranih posjetitelja, brojni gosti moći će uživati sve do 1. rujna. Imat će priliku saznati tko su nestašni patuljci zvani Macmalići, kako su morske sirene doplivale do otoka Sveti Nikola, koga su to gusari opljačkali i tko su bili Veli Jože i div Dragonja – sve to, ali još i puno više. Predstave će pratiti čarobna glazba, mnoštvo vila i vilenjaka koji će posebno razveseliti najmlađe, a nezaboravna avantura i odličan provod uz zabavno istraživanje povijesti i puno interakcije su zagarantirani.

Poreč Open Air svakog dana donosi raznolik sadržaj za sve ukuse, a ovog će ga vikenda dodatno upotpuniti i novi program 3D Video Mapping koji će se održavati svakog petka u večernjim satima. Nakon prošlogodišnjeg osvjetljavanja zidina koje je Poreču dalo jednu novu vizuru, ove godine organizatori su otišli korak dalje te pripremili igru svjetla i boja koja će probuditi i oživjeti Gradsku vijećnicu te joj dati poseban sjaj. Ovaj vizualni spektakl postiže se modernom tehnikom koja je spoj arhitekture, dizajna i audio-video tehnologije, a koja svaku površinu lako pretvara u dinamični video zid.

Četvrtak je posvećen najmlađima te će upravo oni uživati u bajkovitoj priči u parku ispred dvorca u Valamar Collection Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola. Naime, posebno za njih priređen je Bal princeza koji će ih odvesti u maštoviti svijet Alise u zemlji čudesa te će moći upoznati princa i princezu, slikati se s omiljenim likovima iz crtanih filmova, uživati u raznim zonama kao što su dress up, hocus pocus, foto i slatki kutak, okušati se na plesnoj radionici, maloj školi mačevanja, modeliranju balona te natjecanju u mini alki, dok će kao uspomenu sa sobom ponijeti poklon iznenađenja. Ulaz na sve programe je besplatan, dok je za programe Istria Inspirit i Bal princeza koji se održavaju na otoku Sveti Nikola broj mjesta ograničen pa je potrebna prethodna registracija na službenoj web stranici.

Cijena family paketa – povratne karte za brod do otoka Sveti Nikola iznosi 50 kuna i vrijedi za 4 osobe. Karte za brod moguće je kupiti sat vremena prije početka održavanja događanja pa sve do samog početka u Valamar Experience Concierge Info punktu na rivi preko puta pristaništa broda za otok Sveti Nikola, dok građani Poreča ostvaruju pravo na besplatnu ulaznicu.

I ljubitelji filmova će ovog vikenda također doći na svoje, jer su za njih u vrtu Ville Polesini organizirane projekcije velikih filmskih hitova poput ”Izbavitelja” i ”Mule” s početkom u 21 sat.

Teško ozlijeđen motociklist nakon što mu je automobil oduzeo prednost

novčanik pexels

NOVI OVRŠNI ZAKON: Nema deložacija zimi – evo što država više neće moći ovršiti