in

POREČ: Počela sanacija staza i uređenje okoliša Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića

Foto TUŠ A. Štifanića

Danas, 9. ožujka, počelo je uređenje okoliša i sanacija staza u dvorištu Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića u Poreču.  Radovi predviđaju uređenje 210 četvornih metara asfaltiranih površina sa zamjenom asfaltnog zastora i rubnjaka na potezu od ulaza u dvorište iz ulice V. Gortana do platoa ispred ulaza u školu. Dodatno će se urediti i zelene površine u vrtu do škole zamjenom oštećenih rubnjaka i nasipavanjem sloja separiranog kamenog agregata, doznajemo iz Grada Poreča. 

Radove u potpunosti financira Grad Poreč koji je, iako nije osnivač srednjih škola, na taj način odlučio pomoći djelovanje ove obrazovne institucije te dodatno valorizirati ovu zelenu oazu u samom središtu Poreča.

Naime, uz školu, dvorište je bogato hortikulturno uređeno te opremljeno polivalentnim igralištem, a dodatno će se urediti i vrt sa začinskim mediteranskim biljem u sklopu projekta „Poreč – grad koji miriše, miriše na još“ udruge Bioistra, koji također sufinancira Grad Poreč, odgovoreno je na naš upit o radovima.

POREČ: Predložite kandidate za POVELJU 30. APRIL

VRSAR: Paolo Pulić osvojio 2. mjesto na Kupu Grada Rijeke