in

POREČ: Počinje gradnja vodovodnog ogranka u Teslinoj ulici – obavijest za vozače i pješake

Teslina ulica/Foto Tanja Kocijančić

Istarski vodovod Buzet, kao investitor, izvijestio je da će u petak, 24. travnja, početi izgradnja vodovodnog ogranka na obali u Ulici Nikole Tesle u Poreču.

Završetak radova predviđen je 15. lipnja.

Predmetna izgradnja podrazumijeva radove na katastarskim česticama k.č. 649, 6015, 3870/4, 3870/1 i 6046, sve k.o. Poreč.

Promet će se odvijati uz privremenu prometnu regulaciju. Promet motornih vozila će se odvijati kao i do sada, uz oprez i smanjenje brzine radi izvođenja građevinskih radova. Na križanjima ulice N. Tesle s ulicama O. Keršovanija, Dr. Ante Šonje i Parka Olge Ban prepreke postaviti na način da se dopusti priključenje motornih vozila u prometni trak Tesline ulice. Sva parkirališta u jednomsjernom dijelu ulice bit će ograđena, a terase ugostiteljskih objekata izmiještene kako bi se promet za vrijeme radova odvijao nesmetano.

Pješačka staza koja ulazi u obuhvat radova se potpuno zatvara, a pješaci se usmjeravaju na drugu obližnju pješačku stazu koja je paralelna sa zatvorenom stazom.

Nakon ove prve i glavne faze, uslijedit će druga faza u kojoj će se dovršiti prekopi ulice na križanjima Tesline s ostalim ulicama koje se priključuju na nju.
Promet motornih vozila odvijat će se pritom kao i u prvoj fazi. Na prekopu ceste kod zgrade MUP-a promet će biti usmjeren razdvajajućim plastičnim preprekama da bi se i dalje odvijao nesmetano dvosmjerni promet. Na mjestu križanja s Gimnastičkom ulicom (ulaz u MUP), prepreka neće biti i bit će dopušten ulaz i izlaz vozila.

Zbog načina na koji će se usmjeravati promet kod MUP-a bit će zabranjeno skretanje ulijevo vozilima koja dolaze sa sjevera, iz smjera bivše Školjke (također Ulica N.Tesla).

Izvođač radova je obrt Autoprijevoz Edi iz Tinjana, priopćeno je iz Istarskog vodovoda Buzet.

POREČ: Alen Anušić donirao zaštitne vizire i Općoj bolnici Pula

Simultani prijevodi na daljinu: Prevoditelji Udruge STIP iz Rijeke imaju respektabilne međunarodne certifikate