in

POREČ: Položeni vijenci uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Foto Grad Poreč

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, delegacija Grada Poreča predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom položila je vijence i zapalila svijeće kraj centralnog križa na gradskom groblju.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Obilježavanju su se pridružile i delegacije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Poreč, Istarske udruge dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč, predstavnici Policijske postaje Poreč, te gradski vijećnici.

– Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja je dan ponosa i slavlja, iako uvijek obilježen mislima na one koji više nisu s nama. Zahvaljujući braniteljima, njihovoj velikoj žrtvi i ljubavi prema domovini, danas imamo priliku graditi svoju zemlju u miru. Zato smo se okupili, kako bismo obilježili ovaj svečani trenutak i prisjetili se kako su se porečki i istarski branitelji spremno odazvali obrani domovine i taj teški ratni put prošli bez ijedne mrlje, na što smo danas svi ponosni, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Okupljenima se u ime UDVDR-a Poreč obratio Mirko Buić, predsjednik i jedan od zapovjednika u „Oluji“, napomenuvši kako je prošlo već 28 godina od vojno-redarstvene akcije Oluja, kojoj se pridružilo i 1800 branitelja Poreča i Poreštine. Kako je napomenuo, ovi su dani važni kako bismo se prisjetili i odali počast svima onima koji su nesebično dali svoje živote za obranu domovine. Riječi molitve i sjećanja na sve poginule branitelje uputio je porečki župnik vikar vlč. Boško Čatlak, a okupljeni su minutom šutnje odali počast i zahvalu svim braniteljima i borcima.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavilo se u Novoj Vasi na križanju prema Dekovićima, kraj spomen obilježja braniteljima Poreštine.

Foto Policijska uprava istarska

Istra: Otkriveno tko je bacio Molotovljev koktel na gradsku vijećnicu

Foto TZ Poreč - Manuel Paljuh

Koncert Bon Jovi Tribute Benda u Poreču oduševio – Tisuće pjevale i plesale iz legendarne hitove