in

POREČ: Prijem za umirovljene učitelje i odgojitelje u čast njihovog Svjetskog dana

Foto Grad Poreč

Povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja i odgojitelja, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić sa svojim suradnicama Vesnom Kordić i Nadijom Štifanić Dobrilović iz odjela za društvene djelatnosti održao je u Velikoj vijećnici prijem za umirovljene učitelje i odgojitelje, koji su od 2020. godine do danas otišli u mirovinu. Naime, Grad Poreč-Parenzo ove je godine po prvi put organizirao ovakav prijem, stoga je obuhvaćeno razdoblje od početka 2020-ih, kako bi se moglo i javno zahvaliti osobama koje su svoj život posvetile radu s djecom i mladima kroz rad u gradskim i privatnim vrtićima, Osnovnoj školi Poreč, Osnovnoj školi Finida, Talijanskoj osnovnoj školi Bernardo Parentin, Umjetničke škole Poreč i srednjim školama Mate Balote i Antona Štifanića. Prijemu su se pridružili i ravnatelji Krešimir Bronić i Tatjana Gulić Pisarević.

– Upravo zato, jer znamo koliko je vaša uloga važna, od jasličke pa do srednjoškolske dobi, za svu našu djecu, odlučili smo pozvati sve umirovljene profesore. Iako nismo osnivači srednjih škola, i vi ste naši sugrađani, radite s našom djecom u našem gradu, željeli smo vas sve okupiti na jednom mjestu i javno se zahvaliti za sve vaše stručne i ljudske doprinose., rekao je gradonačelnik i dodao: – Kroz vaš rad, oblikovali ste budućnost našeg grada i društva u cjelini. Sjećam se vlastitih učitelja, od kojih su neki i ovdje danas, koji su mi oblikovali put u životu i za to osjećam duboku zahvalnost.

Većina okupljenih umirovljenih učitelja i odgojitelja kratko se obratila, zahvaljujući na organizaciji ovakvog prijema i prepoznavanju važnosti učiteljskog poziva. Umirovljena odgojiteljica i nekadašnja ravnateljica DV Radost Poreč Divna Radola rekla je kako doista nikad ne znaju čime će se djeca u budućnosti baviti, ali da nerijetko oni povučeni i sramežljivi kasnije u životu također ostvare velike uspjehe. S njom se složila i umirovljena ravnateljica TUŠ Antona Štifanića Vesna Baranašić, rekavši kako samo zajednica i pojedinci koji gledaju naprijed, a ne samo iza sebe, ostvaruju uspjehe.

Bilo je govora i o stalnom porastu broja djece, ulaganju u izgradnju novih vrtića ali i daljnjim ulaganjima u škole, kao i podršci srednjim školama u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa te pomoći u realizaciji praktikuma, a druženje je nastavljeno uz podjelu prigodnih poklona u neformalnoj atmosferi, objavio je Grad Poreč.

Umirovljeni odgojitelji i učitelji su:

Divna Radola, DV Radost

Viviana Salvaro, DV Crvenkapica

Branka Temimović – SŠ Mate Balote,

Alma Klokić – SŠ Mate Balote,

Germinde Minozzi – SŠ Mate Balote,

Eligio Bernobić – SŠ Mate Balote

Đurđica Bonaca – SŠ Mate Balote,

Ljubica Maričić – SŠ Mate Balote,

Maja Marinković – SŠ Mate Balote,

Radmila Lutvica – SŠ Mate Balote,

Tomislav Kordić – SŠ Mate Balote

Vesna Baranašić – TUŠ Antona Štifanića,

Josip Klarić – TUŠ Antona Štifanić

Teodora Jurić – OŠ Finida,

Mirjana Šadek Breški – OŠ Finida

Milosav Milinković – OŠ Finida

Branka Orbanić – OŠ Finida

Mira Kraljić – OŠ Poreč,

Zoran Kraljić – OŠ Poreč,

Ester Vlahović Udovičić – OŠ Poreč,

Milka Mršić – OŠ Poreč

Đulija Fatorić – OŠ Poreč

sajam poduzetništva

POREČ: Sajam poduzetništva na Trgu slobode od petka 6.10.

Foto Grad Poreč

Poreč predstavljen kao primjer dobre prakse u digitalizaciji na Panorama konferenciji