in

POREČ – Priznanja za 33 najaktivnija volontera, Peršurić: „Vi činite naš grad boljim, ljepšim i sigurnijim mjestom za život“

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca, s ciljem da se sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Grad Poreč povodom toga već godinama organizira Bal volontera i dodjelu priznanja, kojim želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja na području Poreča. Želja je na taj način potaknuti i druge udruge, javne ustanove i ostale neprofitne organizacije koje djeluju na području našeg grada, da u idućoj godini svoje volontere evidentiraju i prate u skladu s Zakonom o volonterstvu, te promoviraju volontiranje.

Ove je godine održavanje tradicionalnog Bala volontera, nažalost, onemogućeno zbog epidemiološke situacije, stoga su zahvalnice za 33 volontera uručene na njihove adrese, uz poruku zahvale.

Ovogodišnji volonteri-dobitnici priznanja su: iz Gradskog društva Crveni Križ Poreč Emanuela Corazza, Ilenia Corazza, Igor Laković, Petra Stojaković, Rebecca Finderle, Pleh Azra, Marina Samardžić, Snježana Nikolić, Gabrijela Močibob i Manuela Herak, iz Društva naša djeca Poreč Marina Dželalija Jakominić, Dubravka Stevanović, Sunčica Damjanović, Ana Vinkerlić Dujmović i Ana Pavić, Društva invalida Poreč Ljubica Glavač, Ljubica Devetak Prokeš, Ivica Jelinčić, Mariza Vračević i Alen Riosa, Gradske knjižnice Poreč Mihaela Radolović, Mariza Wertheim, Aliče Prhat, Doma za starije i nemoćne osobe Poreč Franko Kodan, Enzo Rajković, Ferdinando Simonović, Amir Rešidović, Duško Tešić te Urbane subkulturne baze Kristina Rubil, Jana Bažon, Gaia Mingon, Azra Baltić i Lucija Korlević. Uz volontere, priznanja su uručena i udrugama koje motiviraju volontere u lokalnoj zajednici te s njima doprinose kvaliteti života u gradu.

– Volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa zauzvrat, čine naš grad još ljepšim, boljim i sigurnijim mjestom za život, a vaš volonterski rad u ovoj specifičnoj godini punoj iskušenja i izazova još je značajniji., zahvalio im je gradonačelnik Loris Peršurić, u nadi da će se volonteri uskoro ponovno okupiti u normalnim uvjetima.

Izvor Grad Poreč

korona covid ilustracija

ISTRA – U ponedjeljak brojimo 73 izliječenih od korone, virus u umaškom Domu za starije i nemoćne

Udruga Istarska web tržnica donirala Covid-odjel pulske bolnice