in

ISTRA – U ponedjeljak brojimo 73 izliječenih od korone, virus u umaškom Domu za starije i nemoćne

Ilustracija Pixabay

Tijekom protekla 24 sata potvrđene su 82 novozaražene osobe s područja županije.
Za 68 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a od toga 17 je iz Doma za starije i nemoćne u Umagu

. Kod 5 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (2), Zagreb (2), Sisak (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 9 osoba. Izliječeno je 73 osoba. Trenutno je 703 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1.004 osoba.
Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1925. godište) s pridruženim kroničnim bolestima, priopćio je istarski Stožer civilne zaštite 7. prosinca.

U Domu za starije u Umagu zaraženo 9 štićenika i 8 zaposlenih

Od novozaraženih u Istri njih 17 štićenici su i djelatnici Doma za starije i nemoćne “Atilio Gamboc” u Umagu gdje je koronavirusom zaraženo devetero štićenika i osam djelatnika Doma, od toga je jedan štićenik hospitaliziran u pulskoj Općoj bolnici.

“Epidemiolozi su na terenu i prate situaciju u Domu za starije i nemoćne. U svakom slučaju sama organizacija rada ove ustanove prilagođena je novonastaloj situaciji i pratimo stanje” – poručili su iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo, piše Index.


LA PARENZANA NA RTL-u – Panta: ‘Čast mi je biti u showu, to je isto kao dobiti sedmicu na lotu!’

POREČ – Priznanja za 33 najaktivnija volontera, Peršurić: „Vi činite naš grad boljim, ljepšim i sigurnijim mjestom za život“