in

POREČ: Prvih 27 doza cjepiva protiv korone stiže u srijedu

Dom za starije i nemoćne Poreč/Ilustracija

U srijedu, 30. prosinca, u prijepodnevnim satima u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč bit će procijepljeno protiv bolesti COVID-19 prvih 27 korisnika. Ostali korisnici i zaposlenici bit će cijepljeni tijekom siječnja 2021. godine, prema dinamici cijepljenja koju će definirati nadležne službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, saznajemo od ravnateljice porečkog Doma Tihane Mikulčić.

Kako smo već objavili, od ukupnog broja od 9.750 cjepiva koliko je stiglo u subotu u Hrvatsku, 400 doza došlo je u Istarsku županiju. Prvo cijepljenje u Istarskoj županiji dogodilo se jučer, u općoj bolnici Pula, gdje se prvi cijepio anesteziolog, dr. Danny Belušić, voditelj respiracijskog centra.

Za djelatnike covid-odjela u Općoj bolnici Pula bilo je namijenjeno 30 doza, dok su 25 doza, također jučer, primili djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. Ostale doze, dakle 350, namijenjene su štićenicima domova za starije i nemoćne u Puli, Poreču, Rovinju i Raši koji će se cijepiti od danas do srijede.

ŽMINJ: Pogledajte online izložbu kućnih jaslica

Prijetio smrću zdravstvenim djelatnicima i policajcima