in

POREČ/PULA: Cumulus na Svjetskom padobranskom prvenstvu – Najbolji rezultat ostvario Goran Ratkajec

Foto Aeroklub Cumulus Pula

Članovi Aerokluba Cumulus iz Pule, Goran Ratkajec i Željko Žrvnar, nastupili su na svjetskom padobranskom prvenstvu u klasičnim disciplinama u sastavu Hrvatske padobranske reprezentacije. Ovogodišnje, 37. Svjetsko padobransko prvenstvo u klasičnim disciplinama, održalo se od 17. do 22. srpnja u gradu Strakonice, u Republici Češkoj.

Hrvatska muška reprezentacija nastupila je u sastavu: Goran Ratkajec (AK Cumulus), Siniša Živko (AK Osijek), Nebojša Ilić (PK Croatia), Zlatko Ugrin (AK Sinj) i Željko Žrvnar (AK Cumulus).

Uz njih u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji nastupile su Helena Janson i  Jadranka Zaradić te Roko Erceg u juniorskoj konkurenciji (AK Osijek).

U pojedinačnoj konkurenciji između 131 natjecatelja, najbolji rezultat ostvario je Goran Ratkajec, plasiravši se na 48. mjesto s rezultatom od 19. negativnih centimetra u osam skokova. Željko Žrvnar zauzeo je 73. mjesto ( 27 neg. cm.), Siniša Živko 85. mjesto (33 neg. cm.), Zlatko Ugrin 96. mjesto (40 neg.cm [1].) i Nebojša Ilić 102. mjesto ( 43 neg.cm.).

U ekipnoj konkurenciji, Hrvatska je zauzela 16. mjesto od 23 prijavljene ekipe.

U pojedinačnoj ženskoj konkurenciji, Helena Janson zauzela je 18. mjesto (29. neg.cm [1].) a Jadranka Zaradić 36. mjesto (49 neg.cm [1].) između 48 prijavljenih natjecateljica.

Roko Erceg zauzeo je 12. mjesto u juniorskoj konkurenciji s rezultatom 88 neg. cm.

S obzirom da su hrvatski reprezentativci amateri koji sami participiraju u troškovima trenažnih skokova, naši članovi postigli su značajan rezultat na svjetskom padobranskom prvenstvu, priopćeno je iz aerokluba Cumulus.

Spomenimo da izbornik Hrvatske padobranske reprezentacije Goran Ratkajec veći dio godine boravi upravo u Poreču, koji uz padobranski klub u porečkoj zoni Žatika izrađuje manje, sportske avione.

Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Ogromna akcija kontrole na moru, 100 inspektora ispisalo i naplatilo gomilu kazni

Foto TZ Vižinada - Ilustracija Istra Terra Magica vinska večer

Vinska večer u Vižinadi – Prvo izdanje spojilo vrhunska vina i glazbu