in

POREČ: Šleperi Jyska i dalje blokiraju ulicu ispred poslovne zgrade – evo što je poduzela policija

Objavili smo nedavno članak o prometnim mukama vlasnika ureda u poslovnoj zgradi u bivšoj kantini u Vukovarskoj ulici u Poreču, gdje im šleperi trgovine Jysk, kada dođu s robom, blokiraju ulicu i po nekoliko sati.

Trgovina Jysk nalazi se u prizemlju, sa stražnje strane zgrade, a roba joj često dolazi ogromnim šleperima koji se ondje parkiraju dok sve ne iskrcaju. Često to ostave ii na samoj ulici. Zbog toga stanari te zgrade ne mogu van s parkinga, zatvorenog rampom, a oni koji su parkirani na ulici – također moraju satima čekati.

Ponovno su nas zvali nedavno, jer je šleper došao ujutro u 7.30 i ostao više od tri sata. Fotografije zorno pokazuju što se ondje događa kada stigne šleper, najčešće s poljskim tablicama.

Stanari, kažu, probali su razgovarati s voditeljem trgovine i mnogo su puta zvali policiju.

No, za sada se ništa nije promijenilo.

Pitali smo Policijsku upravu istarsku što je porečka policija poduzela.

„Obavještavamo vas kako su na okolnosti problematike prometovanja teretnih vozila u navedenoj ulici policijski službenici obavili razgovor s voditeljem trgovine kojem je, između ostalog, skrenuta pozornost  da su se vozači dužni pridržavati propisa iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer će u protivnom snositi sankcije za počinjene prekršaje.

Nadalje vas izvješćujemo kako ispred trgovačkog centra u Vukovarskoj ulici nemamo evidentiranih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama“, napisao je Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

narkotici-droga

Zapljena narkotika na glazbenom festivalu na Lanterni

Velika zapljena droge na Lighthouse festivalu na Lanterni