in

Velika zapljena droge na Lighthouse festivalu na Lanterni

U razdoblju od 30. svibnja do 1. lipnja, u turističkom naselju na području Vabrige, održan je glazbeni festival, na kojem su policijski službenici poduzimali brojne radnje u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga i drugih oblika protupravnog ponašanja. Rezultate policijskog postupanja danas su na konferenciji za medije u Puli predstavili načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika i pomoćnica načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Poreč-Parenzo Ingrid Paver.

”Policijski službenici poduzimali su brojne aktivnosti kako bi glazbeni festival prošao na visokoj sigurnosnoj razini pa tako nisu zabilježeni nikakvi incidenti, narušavanja javnog reda i mira ili imovinski delikti. Naše aktivnosti bile su usmjerene prema suzbijanju zlouporabe opojnih droga pa su tako policijski službenici postupali prema 44 osobe koje su zatečene u posjedovanju droge za vlastitu upotrebu, odnosno u počinjenju prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je troje državljana Njemačke osumnjičeno za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama” rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije.

Naime, 31. svibnja oko 00.45 sati, policijski službenici su na prostoru održavanja glazbenog festivala zatekli 26-godišnjeg njemačkog državljanina koji je kod sebe posjedovao vrećicu s različitim vrstama droge. Mladić je pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga uskoro sustigli i priveli u policijsku postaju. Temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici su istog dana obavili pretragu apartmana u kojem su, osim 26-godišnjaka, boravili i 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, oboje njemački državljani.

”Prilikom pretrage apartmana i prilikom zaticanja 26-godišnjaka, policijski službenici pronašli su ukupno 785 tableta ecstasy, 80.2 grama droge MDMA, 62.2 grama kokaina, 49.8 grama ketamina i 19.6 grama hašiša” pojasnila je pomoćnica načelnika za kriminalističku policiju u Policijskoj postaji Poreč-Parenzo. Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ”Ivan Vučetić”. Zbog sumnje da su u počinjenju kaznenog djela sudjelovali i 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, policijski službenici su ih uhitili, a osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

U počinjenju prekršaja, odnosno u posjedovanju droge za vlastitu uporabu, zatečeno je 29 državljana Austrije, šest državljana Njemačke, četiri hrvatska državljana, dva državljana Italije te po jedan državljanin SAD-a, Slovačke i Švicarske. Od njih su policijski službenici oduzeli ukupno 53.1 grama amfetamina, 32 tablete i 0.3 grama ecstasya, 27.8 grama marihuane, 10.2 grama i jednu kapsulu droge MDMA, 8.9 grama kokaina, 1.2 grama hašiša. Većini su izdani prekršajni nalozi, dok se protiv četiri osobe podnose optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Foto: PU istarska

POREČ: Šleperi Jyska i dalje blokiraju ulicu ispred poslovne zgrade – evo što je poduzela policija

Vikend u Poreču protekao uz izbor za Miss Turizma Svijeta, bajkere i susret Naš kanat je lip