in

POREČ: Sve je spremno za protupožarnu sezonu

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Poreča

U organizaciji Stožera civilne zaštite Grada Poreča i službe za zaštitu i spašavanje Istarske županije danas je u gradskoj upravi održana proširena sjednica Stožera civilne zaštite pod predsjedanjem načelnika Stožera Denisa Matoševića, a vezano za pripremu protupožarne sezone na području Garda Poreča i općina Poreštine.

Denis Matošević je i kao područni vatrogasni zapovjednik upoznao sve prisutne o prošlogodišnjoj sezoni, a s njim u suradnji Voditelj službe za zaštitu i spašavanje Vatrogasne zajednice Istarske županije Denis Stipanov podnio izvješće o poduzetim mjerama za protupožarnu sezonu za 2020. godinu za područje Grada Poreča i Poreštine. Također je razmatran i plan rada u pripremi protupožarne sezone za 2020., a predložene su i potrebne radnje za određivanje pogodnih lokaliteta i prostora radi uspostave odgovarajućih zapovjednih mjesta za koordinaciju gašenja požara, te uključivanja stožera civilne zaštite u  slučajevima kada je potrebno proglasiti veliku nesreću ili katastrofu.

U radu je aktivno sudjelovao i predstavnik Policijske postaje Poreč Krunoslav Marin, koji je iznio aktivnosti u sklopu pripreme za protupožarnu sezonu 2018. Predstvanik Državne uprave za zaštitu i spašavanje područnog ureda Pazin Zoran Kiković upoznao je prisutne sa dopunama i poboljšanjima u organizaciji koje su proizašle tijekom prošlogodišnje požarne sezone.

Zaključeno je da su  na našem području, u dosadašnjoj fazi, pripreme za protupožarnu sezonu 2020. izvršene pravodobno, priopćeno je iz Grada Poreča.   

SOS Šape u subotu u Poreču ponovno skupljaju pomoć za nezbrinute životinje

Bez vode 5. ožujka dio Vrsara