in

Poreč: Svečanošću za jubilarce Crveni križ obilježio Međunarodni dan darivatelja krvi

Jubilarni darivatelji krvi Gradskog društva Crvenog križa Poreč  okupili su se sinoć u sali Obrtničkog doma gdje su im na prigodnoj svečanosti podijeljene zahvalnice i darovi za okrugli broj darivanja. Nakon što je u ovom tjednu održan prijem za jubilarne darivatelje u gradskoj vijećnici i prijemi kod načelnika susjednih općina,  na sam dan Dobrovoljnih davatelja krvi prilika je za dodjelu priznanja Hrvatskog Crvenog križa, koje je ove godine održano točno na Međunarodni dan darivatelja krvi. Čestitke darivateljima uputila je ravnateljica porečkog Crvenog križa Vesna Janko Finderle, te zamjenici gradonačelnika Elio Štifanić i Sanja Oplanić.

-Darovati nekome koga ne poznajete dio sebe je nešto najvrjednije što čovjek čovjeku može dati, rekao je dogradonačelnik Štifanić, te istaknuo kako svi darivatelji zaslužuju zahvale.

Janko Finderle istaknula je kako su darivatelji krvi najbitnija karika našeg društva, te stup humanosti u empatiji i pomoći. Navela je kako su do sada organizirali 11 akcija darivanja krvi te kako su u planu još dvije akcije do kraja godine, i to 2. i 17. studenog. Na tih 11 dosadašnjih akcija odazvale su se 934 osobe, odnosno čak 188 više nego lani. Prikupljeno je 848 doza krvi, dok je 49 davatelja krv darovalo prvi put, rekla je ravnateljica, napomenuvši kako je njihova prisutnost u vrtićima i školama, te edukacija mladih jedan od glavnih faktora zašto se akcijama darivanja krvi redovito priključuju i mladi s navršenih 18 godina starosti. Uz to, donatore motiviraju i nagrađuju popustima, poklonima i raznim pogodnostima.

Uslijedila je zatim dodjela priznanja jubilarcima s okruglih od pet do sto darivanja, te zajedničko druženje.

musko zdravlje

Muško zdravlje je u ozbiljnoj krizi

Hrvatske tvrtke napokon povećavaju plaće radnicima - ali zašto tek sada?

Hrvatske tvrtke napokon povećavaju plaće radnicima – ali zašto tek sada?