in

Poreč: Tjedan međugeneracijske solidarnosti i volonterskog rada

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba i 11. godišnjice otvorenja Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, u toj se ustanovi od 1. listopada organiziraju aktivnosti usmjerene na promociju međugeneracijske solidarnosti i volonterskog rada.

U ponedjeljak, 1. listopada, u 10.30 sati održat će se svečanost obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba i 11. godišnjice otvorenja Doma za korisnike i goste. Sudjelovat će učenici Umjetničke škole Poreč, pjevački zbor Kluba umirovljenika Galija iz Poreča i volonteri.

U utorak u 11 sati gostovat će učenici Osnovne škole Joakima Rakovca iz Sv. Lovreča uz prigodni program. Dan kasnije u isto vrijeme nastupit će polaznici porečkog Dječjeg vrtića „Radost“. Dan kasnije, 4. listopada, tombolu će u 11 sati zajedno igrati korisnici Doma i učenici Srednje škole Mate Balota. U isto vrijeme u petak, kao zadnji dan obilježavanja Tjedna međugeneracijske solidarnosti, priredit će se kreativna radionica za korisnike Doma, te članove i volontere Društva invalida Poreč.

OPREZ: Stariji muškarac na biciklu uhodi djecu kod nove škole na porečkoj Finidi

Poreč: Prijetio ženama nezadovoljan načinom isplate socijalne pomoći