in

POREČ: U funkciji novi spremnici za otpad na gradskoj rivi

Usluga Poreč obavijestila je građane s područja starogradske jezgre Grada Poreča da se nakon ishodovane uporabne dozvole u funkciju stavljaju i podzemni spremnici koji se nalaze na dijelu gradske rive. Ovih dana korisnicima na tom području iz kategorije redovnog stanovanja, iznajmljivanja i vikend objekata te pravnim osobama koje se ne bave ugostiteljskom djelatnošću, dostavljene su odgovarajuće RFID kartice kako bi ih mogli koristiti.

Također, dostavljeni su onim korisnicima koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, a do sada nisu preuzeli svoje čipirane spremnike.

Takvom individualizacijom usluge stvoreni su uvjeti za uklanjanje preostalih javnih, svima dostupnih spremnika te obračun usluge svim korisnicima sukladno stvarnim količinama, odnosno stvarno predanom volumenu otpada.

Ukoliko netko od korisnika nije dobio karticu treba se javiti u Ured za korisnike na adresi Mlinska 1, svakim radnim danom od 7 do 13 sati, kako bi preuzeli odnosno zadužili svoje kartice.

-Koristimo ovu priliku da još jednom podsjetimo na važnost pravilnog odvajanja i odlaganja otpada te molimo sve korisnike na odgovorno postupanje. Odlaganje otpada pored spremnika, na javnoj površini ili pak odlaganja otpada u neodgovarajući spremnik je nepropisno odlaganje. Želimo istaknuti da ulažemo velike napore da se sakupi sav tako nepropisno odložen otpad kao i činjenicu da takav otpad  stvara dodatni trošak koji  onda u konačnici plaćamo svi putem svojih računa za javnu uslugu, poručuju iz Usluge.

Za sva pitanja i informacije kako koristiti uslugu može se kontakirati Uslugu putem e-mail adrese: usluga@usluga.hr  i na broj telefona 091/431-0010.

Škola nogometa NK Jadran Poreč zaključila sezonu

TAR/SAVUDRIJA: Sve više krađa električnih bicikala – oprez!