in

Poreč: U Klubu za mlade predstavljene izmjene i dopune Prostornog plana

Foto Grad Poreč

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje i uređenje okoliša dr.sc. Damir Hrvatin predstavio je sinoć zainteresiranim mladima u novootvorenom Klubu za mlade Poreč Prijedlog najnovijih izmjena i dopuna Prostornog uređenja Grada Poreča, za koji je javna rasprava upravo u tijeku.

Predavanje je obuhvaćalo prikaz suvremenog razvoja Poreča u posljednjih pedesetak godina, kako u smislu izrade i donošenja prostornih planova i drugih prostornih dokumenata, tako i u smislu same izgradnje pojedinih naselja, gradskih kvartova, turističkih zona i zona drugih namjena. 

Pored navedenog, cilj predavanja bio je približiti mladim Porečanima, koji će jednog dana preuzeti odgovornost za daljnji razvoj grada, ulogu i značaj koji prostorno planiranje i urbanizam imaju na osobnu razinu svakog građanina poput rješavanja stambenog pitanja, uvjeta za otvaranje radnih mjesta, kao i na kolektivnu razinu poput prometnih i infrastrukturnih sustava, dječjih vrtića, jaslica, sporta, rekreacije, servisnih i turističkih zona.

Mladi, među kojima su bili i predstavnici udruga i Savjeta mladih, poseban su interes iskazali za sportske i rekreativne sadržaje, posebno na daljnju valorizaciju Parenzane te spajanje te staze s centrom Poreča. Zanimala ih je i regulacija prometa na području Poreča, s naglaskom na novu međuzaobilaznicu koja je u izgradnji te rasterećenje Ulice Mate Vlašića. Zanimala ih je i daljnja zaštita zone Porto Busola kao zelene oaze, te su pritom pohvalili dosadašnju zaštitu tog prostora, priopćeno je iz Grada Poreča.

mup policija granični prijelaz

Nemet: Hitno osigurati alternativni granični prijelaz za stanovništvo sjeverne i SZ Istre

Grad Poreč financiranjem dječje bolnice i Centra za rehabilitaciju osigurava bolju zdravstvenu uslugu najmlađima