in

POREČ: Usluga čisti nakon velikog nevremena, Grad nastavlja sa sadnjom stabala

Foto Grad Poreč

U noći s nedjelje na ponedjeljak grad Poreč zahvatilo je snažno nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom koje je izazvalo veću materijalnu štetu. Djelatnici Usluge Poreč u ranim jutarnjim satima krenuli su s uklanjanjem drveća, grana i drugih predmeta i materijala na zelenim površinama, igralištima i ulicama grada.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

U čišćenju i sanaciji sudjelovalo je više od 50 zaposlenika, odnosno, angažirani su svi djelatnici organizacijskih jedinica Pometanja i Hortikulture, te mehanizacija -10 kamiona, dvije auto dizalice, dvije pometačice, motorne pile, puhalice i slični alati koji se koriste za potrebe održavanja zelenih i javnih površina.

Prvo su počišćene sve staze kako bi se uspostavila pješačka komunikacija, a zatim su počišćene i glavne ceste da vozila mogu nesmetano prolaziti. Sada slijedi detaljno uklanjanje odlomljenih grana, srušenih stabala te čišćenje i uređenje svih zahvaćenih površina.

Najznačajnije je pogođena Rekreacijska zona, Naftaplin, područje Picala, Naselje Bolnica te Park Matije Gupca.  Srušeno je preko 50 stabala, a više od 30 lokacija zahtijeva čišćenje i uređenje.

Procjenjujemo da će ove aktivnosti trajati narednih desetak dana., poručuju iz Usluge.

Istovremeno, gradske službe su na terenu i utvrđuju štetu nastalu na javnim površinama, te koordiniraju njihovu sanaciju – bilo da se radi o teretanama na otvorenom, prometnim znakovima, oštećenjima na komunalnoj opremi i slično.

– Veliko hvala svim našim dežurnim službama na brzoj i koordiniranoj akciji. Nažalost, dosta je materijalne štete, ali srećom bez ozlijeđenih. Hvala djelatnicima Usluge i drugim gradskim djelatnicima koji će narednih desetak dana nastaviti sanirati štete. Nažalost, nastradalo je više stoljetnih stabala, koja ne možemo tako lako nadoknaditi, ali možemo nastaviti sa sadnjom takvog tipa stablašica, koju provodimo već zadnje četiri godine kroz akciju Zasadi stablo, ne budi panj. Tijekom četiri godine posađeno je više od 2000 stabala, sve autohtonih vrsta, a mi odmah nastavljamo dalje, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Policijska uprava zadarska

UMAG: Vozio neregistrirani auto s tuđim tablicama i skrivao drogu

Foto Umjetnička škola Poreč

Eva Palman iz Umjetničke škole Poreč osvojila nagradu na Međunarodnom natjecanju Woodwind&brass