in

Eva Palman iz Umjetničke škole Poreč osvojila nagradu na Međunarodnom natjecanju Woodwind&brass

Foto Umjetnička škola Poreč

Umjetničku školu Poreč na nedavno održanom Međunarodnom natjecanja Woodwind&brass u Varaždinu uspješno je predstavljala Eva Palman, učenica 5. razreda flaute u klasi učiteljice savjetnice Samante Stell uz klavirsku pratnju korepetitorice Karle Šain čiji je domaćin i organizator  Glazbena škola u Varaždinu. Uspješnim nastupom Eva je C kategoriji u disciplini flaute osvojila je III. nagradu s 89.33/100 bodova.

U dvoranama Glazbene škole Varaždin odvijalo se natjecanje podijeljeno u dvije discipline: flauta, klarinet, fagot i oboa i discipline: saksofon, truba, rog, trombon, eufonij, tuba. Natjecali su se natjecatelji iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kine, Mađarske, Njemačke, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Ocjenjivački sud ( disciplina: Flauta C kategorija ) su činili renomirani glazbenici i pedagozi redom: Dejan Gavrić ( Njemačka ),  Marko Zupan ( Slovenija ) i Riccardo Ghiani ( Italija ).

U C kategoriji disciplini – flauta: natjecalo se 40 flautista iz raznih zemalja, a među njima i Eva Palman.

-Bravo i čestitamo Evi, učiteljici Samanti, korepetitorici Karli, ponosnim roditeljima i učiteljima u OŠ Joakima Rakovca Sveti Lovreč, poručila je ravnateljica škole  Sanjica Sara Radetić.                                                       

Foto Grad Poreč

POREČ: Usluga čisti nakon velikog nevremena, Grad nastavlja sa sadnjom stabala

Foto Grad Poreč

Financiranjem udruga u poljoprivredi valorizirat će se Porečka rosulja i promovirati pčelarstvo