in

POREČ – VRSAR: Crveni križ educirao čak 563 djece – polaznika ljetnih kampova

U ovogodišnjoj ljetnoj sezoni Crveni križ Poreč nastavio je suradnju  s DND-ima Poreč i Vrsar te kroz  edukativne radionice i druženja s djecom na plažama educiralo veliki broj djece, polaznika ljetnih kampova.  Odrađena su i dva tečaja prve pomoći za djelatnike i voditelje grupa i ukupno 10 radionica pod nazivom „Kodovi sigurnosti na vodi“ s kojom se djecu polaznike kampova educira  koje su to opasnosti za kupače na obali i u moru, kako reagirati ako do neke opasnosti dođe te na kraju uslijedi i  prezentacija Spasilačku službe, njihov rad i upoznavanje s opremom za spašavanje.

Osim toga svi polaznici nauče „10 zlatnih pravila“ što jako važno preko kojih ih se usmjerava i upoznaje kako reagirati u raznim situacijama.

Radionice Crvenog križa

Radionice su odrađene početkom svake smjene za svu djecu u kampovima i to:

28. i 29. lipnja, 12., 13., 26. i 27., srpnja, 9. i 10. kolovoza za DND Poreč – Ljetni kamp Grada Poreča na lokacijama Gradsko kupalište i Pical – Valamarov Maro klub, te 13. srpnja i 10. kolovoza za DND Vrsar na Montrakeru.

Radionice su uspješno odrađene za 563 polaznika ljetnih kampova, a predavači GDCK Poreč završavaju svaku radionicu sloganom: “ZABAVITE SE I BUDITE NA OPREZU!”

Radionica – Crveni križ Poreč
Edukacija za djecu – Crveni križ Poreč

Jako nevrijeme: 6.500 munja, tri pijavice i najviše kiše u Rovinju i Poreču

POREČ: Na državnom prvenstvu mladim istarskim boćarima dva srebra i tri bronce