in

Jako nevrijeme: 6.500 munja, tri pijavice i najviše kiše u Rovinju i Poreču

Do obale zapadne Istre stiglo je snažno nevrijeme praćeno velikim brojem munja.

6.500 udara munja u dva sata

Obilnija kiša pala je na području Rovinja, gdje je izmjereno je 62 mm kiše po kvadratu, te na području Poreča gdje je postaja na Lučkoj upravi izmjerila 35 mm. Količina kiše još bi mogla rasti tijekom premještanja fronte prema istoku.

Istramet navodi da je u dva sata zabilježeno gotovo 6.500 udara munja. U središnjoj Istri palo je većinom između 5 i 20 mm, ali ta će količina u idućim satima još rasti kako fronta bude odmicala prema istoku. Jači sustav kod Brijuna iznjedrio je i tri pijavice, a sve je za Istramet zabilježio Vanja Mihić.

Za više kliknite na link u nastavku:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fistramet%2Fposts%2F10159130348956072&show_text=true&width=500

DHMZ upozorava na opasno vrijeme u Velebitskom kanalu

Prognostičari Državnog hidrometeorloškog zavoda (DHMZ) izdali su za danas narančasto upozorenje zbog opasnog vremena u Velebitskom kanalu, gdje se očekuje jaka i mjestimično vrlo jaka bura čiji će najjači udari biti od 35 do 55 čvorova.

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima”, navode iz DHMZ-a u upozorenju. 

Posebnu preporuku izdali su za pomorce, ističući da upravljanje plovilom u uvjetima jake bure zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. 

“Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova”, ističu.

U DHMZ-u navode kako postoji vjerojatnost da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti, pa putnicima poručuju da prate informacije o prometu, objavio je Index.

POREČ: Završio Ljetni kamp 2021. u kojem je uživalo 500 mališana

POREČ – VRSAR: Crveni križ educirao čak 563 djece – polaznika ljetnih kampova