in

POREČ: Za dostavu u pješačkim zonama osigurano novo električno vozilo

Od petka, 17. srpnja, za potrebe dostave robe u pješačkim zonama grada Poreča u funkciju se stavlja novo električno vozilo, a kojim će djelatnici komunalne tvrtke Usluga obavljati uslugu dostave za sve one korisnike koji to ne stignu odraditi u propisanom vremenu dostave sukladno Odluci o uvjetima odobravanja ulaska u pješačku zonu Grada Poreča.

Otvaranjem obnovljene gradske rive te ulaskom u samu špicu turističke sezone kada je svakim danom u gradu sve veći broj posjetitelja, a obrti i ugostitelji otvaraju svoja vrata,  još je više istaknuta važnost poštivanja uvjeta prometovanja u pješačkim zonama.

Naime, novim gradskim odlukama kojima je reguliran promet u pješačkim zonama, značajnije su posloženi i organizirani uvjeti i mogućnosti prometovanja, a stavljanjem u funkciju električnog vozila očuvat će se netom obnovljena gradska riva,  osigurati brža i efikasnije dostava, znatno  smanjiti prometne gužve, olakšati kretanje i osigurati veća sigurnost svih sudionika u prometu.

Usluga dostave električnim vozilom, unutar pješačkih zona, dostupna je svim korisnicima, kako pravnim tako i fizičkim osobama i to svakodnevno u terminu od 10 do 17 sati, dok se sama usluga u ovom probnom i početnom periodu rada neće naplaćivati.

Lokacija ukrcajnog mjesta organizirana je na okretištu parkirališta kod Osnovne škole, a ističemo da je korisnik usluge dužan sam utovariti i istovariti robu na i s dostavnog vozila, propisno osigurati robu za siguran transport te pratiti prijevoz robe kao suvozač.

Iz ove je usluge izuzeta dostava one robe za koju su zakonom propisani posebni uvjeti koji se u prijevozu moraju zadovoljiti kao što je prijevoz putnika, osim kada korisnik usluge potvrđuje status za njeno obavljanje – prijevoz životinja, novca, građevinskog materijala, plina, benzina, lož ulja, plave nafte, eksplozivnih sredstava i druge slične robe.

Sve dodatne informacije oko korištenja usluge mogu se dobiti na broj telefona 052/429-237.

POREČ: U roku dovršena sanacija deponija Košambra

POREČ: U roku dovršena sanacija deponija Košambra

ODLIČNE BROJKE: Od Tara i Poreča do Vrsara boravi 25 tisuća turista – Booking svakim danom sve bolji

Hrvatska danas premašila milijun turističkih dolazaka!