in

Porečki umirovljenici bez aktivnosti – Iako uz drastično smanjenje troškova, GALIJA će i dalje ploviti

Galija u travnju 2019./Foto Tanja Kocijančić

-Upravo kad smo pripremili redovnu izbornu skupštinu Kluba umirovljenika, koja se trebala održati 20. ožujka, te izvanrednu svečanu skupštinu povodom 10. godišnjice otvaranja naše Galije za 30. travnja, moramo mirovati radi globalne pandemije koja nas je zadesila kao i cijeli svijet. Morali smo prekinuti naša druženja kroz mnoge aktivnosti koje su se dešavale, sve intenzivnije iz godine u godinu, objavio je predsjednik porečke udruge umirovljenika Franc Dobrilović, najavljujući da nema aktivnosti do daljnjeg.

Nažalost, dodao je, ne mogu predvidjeti kad će ova opaka bolest prestati, niti datum ponovnog otvaranja Galije, a što je najžalosnije ne mogu ni sanjati turističku sezonu kakva je bila, stoga ni prihode iz proračuna Grada Poreča.

-Ne možemo ni predvidjeti financijsku potporu koju smo redovito dobivali od našeg Grada.  Galija, nakon pandemije koronavirusa, neće biti ono što je dosad bila. Morat ćemo drastično smanjiti troškove poslovanja, a time i broj aktivnosti. Drastično ćemo smanjiti financijske izdatke, drugim riječima učiniti “bolne” rezove, ali ne smijemo ni pomisliti da se naša udruga deaktivira, da odumre.

Iako ne mogu predvidjeti početak novih aktivnosti u Galiji, ovih sam dana počeo pojedinačnim susretima, telefonskim razgovorima i telefonskom sjednicom Upravnog odbora razgovarati, dogovarati i donositi odluke o budućem radu. Održat ćemo Galiju, zajedničku izbornu i svečanu sjednicu Skupštine. Deset godina smo zajednički stvarali i stvorili jednu od najboljih udruga umirovljenika u Istri, pa i u Hrvatskoj, zato nećemo dozvoliti da nas ni takva tragedija koja je zadesila čovječanstvo zaustavi ili poništi, naglasio je Dobrilović.

Iako, kao što je rečeno u izmjenjenim uvjetima, u financijskoj krizi, Galija će, kada za to budu stvoreni uvjeti, nastaviti s radom.

– Naša će Galija ploviti i dalje, iako u početku usporeno, nadamo se kroz godinu ili dvije ponovno punim jedrima, zaključio je predsjednik Galije Franc Dobrilović.

TAR: Obavijest o isplati naknade za novorođene bebe

restoran lokal ugostiteljstvo

Nova pravila za ugostiteljske objekte – HZJZ objavio 11 mjera koje moraju ispuniti da bi mogli raditi