in

Porečki vrtić „101 dalmatinac“ organizira pomoć za nesretnog dječaka – pridružite se!

Predškolci, grupa Pčelice iz porečkog Dječjeg vrtića „101 dalmatinac“ ove su godine ujedinili snage i skupa s tetama marljivo vježbali kako bi uljepšali Božić osmogodišnjem Mihovilu Prispiloviću iz Koprivnice. Nesretnom su dječaku mali Porečani odlučili pomoći tako što su s tetama pripremili humanitarnu priredbu koja će se održati 14. prosinca u 16 sati u gradskom kazalištu. Cijena ulaznice bit će dobrovoljan prilog – svatko može dati koliko želi i može. Sva sredstva bit će donirana Mihovilu.

Kako nam kažu u vrtiću, za njega su nevolje počele prije dvije godine kada je auto naletio na njegovu dvogodišnju sestru Emu, koja je nažalost smrtno stradala, te na njegovog oca koji je tri tjedna proveo u komi. Kao da sve to i nije više nego dovoljno, nedavno je njegova mama izgubila bitku s karcinomom te su brigu o njemu preuzeli djed i baka. 

Kako bi mu makar malo uljepšali Božić Pčelice će imati priredbu koja se sastoji od 10 točaka.

-Blagdani su posebno vrijeme koje bi svi trebali proživjeti u sreći, ljubavi i blagostanju. Vrijeme kada bi barem na tren mogli zaboraviti na stres i proživjeti ga u miru i uz najmilije. Djecu učimo od malih nogu da trebaju biti savjesna, živjeti u dosluhu s drugima. Razvijamo kod njih empatiju i suosjećanje… Upravo stoga smo s predškolcima iz grupe Pčelice ujedinili snage. Odazovimo se u što većem broju i podržimo naše najmlađe u naumu da nekome pomognu i uljepšaju blagdane, poručile su odgajateljice iz vrtića „101 dalmatinac“.

Danas na Adventu Poreč koncert Elementala i predstava udruge Birikina

Danas na Adventu Poreč koncert Elementala i predstava udruge Birikina

Kaštelir: Provalio u lokal i aparat za igre

Kaštelir: Provalio u lokal i aparat za igre