in

POREŠTINA: U tijeku dani vrtića Radost uz pregršt događanja za djecu i roditelje

U Dječjem vrtiću „Radost“ Poreč u tijeku su Dani vrtića u sklopu kojih će se roditeljima i široj javnosti  do 2. svibnja prikazati rad i aktivnosti vrtića.

Manifestacija je započela 15. travnja izložbom likovnih radova najmlađih koja je postavljena u jaslicama. Isti je dan Područni vrtić Kaštelir bio na tradicionalnom pješačenju djece i roditelja na Porto Bussoli. Ove su godine pješačenje iskoristili za ostvarivanje ciljeva svog eko projekta te su po plaži skupljali nagomilanu plastiku. Svoj doprinos očuvanju okoliša i obilježavanju Dana planete Zemlje zaključili su igrom.  

Područni vrtić Kaštelir, k tome, otvorio je i vrata svog vrtića 17. travnja. Dan je započeo tjelovježbom, a nakon toga  roditelji su se zajedno s djecom uključivali u likovno-kreativne radionice i ostale centre dječjih aktivnosti.

Za roditelje i odgojno – obrazovne djelatnike u vrtiću „Radost I“ održano je stručno predavanje „Jezično – govorni poremećaji kod predškolske djece“ logopedinje Mauri Žaja Popović. Predavanje je izazvalo velik interes roditelja i odgajatelja.

I u ovom se tjednu nastavljaju mnogobrojne aktivnosti za djecu kao i zajedničke aktivnosti djece i roditelja. Predviđeni su sportski susreti, pješačenja, crtanje kredama, vježbe joge, poruke djece odraslima i druga ugodna iznenađenja na Danima otvorenih vrata.  

Poruka pjesme „Kad bi svi ljudi na svijetu …“ bit će odaslana zajedničkim pjevanjem djece na porečkom Trgu slobode u petak, 26. travnja, u 11 sati.

Stoga DV Radost poziva roditelje i sve zainteresirane da prema rasporedu istaknutom na plakatu poprate događanja vrtića „Radost I, „Radost II“ i Područnih vrtića  Baderna, Kaštelir, Sv. Lovreč i Vižinada.

POREČ: U petak akcija darivanja krvi

Čija je marihuana koja je plutala u pulskom akvatoriju?