in

Poziv građanima Istre: predložite lokacije za pojačani nadzor kontrole brzine

Ilustracija MUP

Cilj projekta je smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometu raznim preventivno-represivnim aktivnostima koje će se provoditi diljem Europe

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, pogotovo prometnih nesreća s teškim posljedicama, u okviru ROADPOL-ovih aktivnosti, 19. travnja od 00.00 sati do 2.,00 sata na području cijele Republike Hrvatske i drugih zemalja Europske unije provoditi će se pojačani nadzor kontrole brzine kretanja.

Akcija se provodi i na području Policijske uprave istarske te policija poziva građane da od 2. do 12. travnja dostave prijedloge lokacije na kojima žele da se kontrolira brzina kretanja na adresu elektroničke pošte istarska@policija.hr. Osim lokacija koje će predložiti građani, policija će nadzirati brzinu i na lokacijama na području Istre, na kojima se prema statističkim pokazateljima najčešće događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe. Ove godine u Istri nisu zabilježene prometne nesreće s poginulim osobama, no 14 osoba je zbog prekoračenja brzine teško ozlijeđeno, a 33 osobe zadobile su lake tjelesne ozljede.

Policijska uprava istarska poziva stoga vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Zapamti da o tebi ovisi želiš li ostati živ i sačuvati živote drugih.

Foto Policijska uprava istarska

Uhićen na Uskrs u Istri: Pijan sletio s ceste i udario u stablo. Dobio veliku kaznu

prometna-policija12 ilustracija policija

Vikend na istarskim prometnicama: Evo koji je i dalje prekršaj “broj jedan”