in

Vikend na istarskim prometnicama: Evo koji je i dalje prekršaj “broj jedan”

Foto: MUP

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

U dane produženog vikenda, od 29. ožujka do 1. travnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 19 prometnih nesreća, od kojih osam s ozlijeđenim  osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a osam osoba je lakše ozlijeđeno.
Tijekom vikenda kontrolirano je 309 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 8 vozača i 2 vozila. Utvrđeno je 190 prekršaja, od koji izdvajamo: 

  • nepropisna brzina – 98 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 14 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 12 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 7 prekršaja
  • ostali prekršaji – 59 prekršaja

Pulska prometna policija je 31. ožujka oko 6.50 sati u Dukićevoj ulici u Puli prekršajno sankcionirala 26-godišnjaka, koji je prethodno pod utjecajem alkohola od 1.53 promila i zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad automobilom, njemačke registracijske oznake, sletio izvan kolnika i udario u stablo.

Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je protiv njega pokrenut prekršajni postupak. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1.410 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

mup policija radar

Poziv građanima Istre: predložite lokacije za pojačani nadzor kontrole brzine

izbori palramentarni sabor ids 2024

IDS predstavio listu za parlamentarne izbore: “Borit ćemo se za još bolji život u Istri”