in

Pred nama brza promjena uz obilnu kišu i olujne udare vjetra

Ilustracija - Olujno jugo i kiša u Opatiji. Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Pred nama je izraženija promjena vremena koja nam donosi olujne udare vjetra i kišu, ponegdje uz mogućnost vrlo obilnih količina, najavljuje Istramet.

U petak će zapuhati umjereno i jako jugo, na Kvarneriću s olujnim udarima povodom čega je DHMZ izdao visoki, narančasti stupanj upozorenja. Sredinom dana lokalno su moguće obilne količine kiše, za što je na snazi žuti stupanj meteorološkog upozorenja. Pritom može biti i jače grmljavine.

Screenshot Istramet
Screenshot Istramet

Kišonosna promjena vremena neće dulje potrajati, već očekujemo razmjerno brzo premještanje vala preko našeg područja. Već u prvom dijelu subote zapuhat će umjerena i jaka bura koja će na poznatim lokalitetima imati olujne udare.

Bura će tijekom nedjelje postupno slabjeti, ali i dalje će na Kvarneru lokalno imati olujne udare, dok će duž zapadnu obalu Istre postupno okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. Naravno, s burom nam stiže i brzo kidanje naoblake.

Nakon promjene vremena, temperature zraka bit će primjerenije dobu godine uz svježija jutra i niže dnevne vrijednosti, međutim tek 2-3 dana uživat ćemo u njihovim prosječnim vrijednostima za doba godine.

Prema sredini tjedna očekuje se postupno zatopljenje, a idući vikend moguće je i izraženije pozitivno odstupanje! Usprkos promjeni vremena, čini se kako će nas sličan “listopadski” vremenski obrazac pratiti i kroz prvi dio studenoga. (Petar Radovan/Istramet).

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska alkotest alkohol poliicija mup

Opasnost na cesti: Jedan vozio pijan, dvojica odbila testiranje na droge. Kazna ukupno 35.000 kn

Foto Istarska županija

Županijska skupština: Novi vijećnici HDZ-a, rasprava o srednjoj školi u Umagu i Fondu za razvoj Ćićarije