in

Predstavnici Grada Poreča i općina Poreštine raspravljali o zajedničkim projektima

Održan radni sastanak predstavnika Grada Poreča-Parenzo i općina Poreštine

Zajednički radni sastanak predstavnika Grada Poreča, gradonačelnika Lorisa Peršurića sa suradnicima, te načelnika susjednih općina Poreštine i predstavnika policije, vatrogasaca i hitne medicinske službe održan je nedavno u Velikoj vijećnici. Na sastanku, jednom od redovnih koordinacija navedenih strana, bila je prisutna i zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar a razmatralo se aktualno stanje na terenu i raspravljalo o zajedničkim projektima za naredno razdoblje.

Predstavnici Grada Poreča i općina Poreštine raspravljali o zajedničkim projektima

Na sastanku je tema bio i projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za sve općine Poreštine i općinu Tinjan. Naime, nakon što je u veljači s Hrvatskim telekomom d.d. potpisan Sporazum o partnerstvu u ovom projektu Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uručilo je nedavno Hrvatskom Telekomu ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva ‘Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima’ ukupne vrijednosti 820,5 milijuna kuna, od čega je 323,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Što se tiče navedenog projekta na Poreštini, novom optikom i bržim internetom ukupno bi bilo obuhvaćeno 11.189 kućanstava, a iz HT-a najavljuju kako bi radovi trebali biti gotovi do kraja 2023. godine.

NOVO: DeguStazione u Taru nudi marende i radi dvokratno

NOVO: DeguStazione u Taru nudi marende i radi dvokratno

Žensko poduzetništvo: Od ideje do realizacije - tko su moji klijenti i kupci?

Mjesec poduzetništva u Poreču – Prijavite se na edukaciju „Inovativnost u poduzetništvu – odgovor na gospodarsku krizu“