in

Preminuo Mladen Korlević iz Višnjanske zvjezdarnice

Foto Hrvatski astronomski savez Facebook

U utorak se na svoj posljednji veliki put u bespuća zvjezdanog neba uputio naš dragi prijatelj Mladen Korlević, priopćili su iz Hrvatskog astronomskog saveza (HAS).

”Mladen je kroz desetljeća nesebičnog rada na izgradnji i održavanju prve zvjezdarnice u Višnjanu, a potom nove zvjezdarnice na Tičanu, vođenje grupa posjetitelja, djece i mladih, vođenja u sklopu Znanstveno šumskog kampa – Explora Cuvete te mnogobrojne druge aktivnosti zadužio ne samo svoje mjesto Višnjan i astronomsku zajednicu već cijelu Lijepu našu. Mladena ćemo pamtiti kao dobrog prijatelja, koji je uvijek bio spreman pomoći, uvijek vedrog i nasmijanog s osebujnim smislom za humor.

U ime Hrvatskog astronomskog saveza želimo izraziti iskrenu sućut obitelji, ali i svima koji su Mladena poznavali i s njim surađivali jer je ovo veliki gubitak za sve nas. Dragi Mladene, vidimo se među zvijezdama! Mnogo vedrih noći”, poručili su na Facebooku.

Zvjezdarnica Višnjan na svom je Facebook profilu objavila:

“S neizmjernom tugom javljamo svim prijateljima i suradnicima Zvjezdarnice Višnjan da je jučer, 16. kolovoza 2022., preminuo naš kolega i prijatelj Mladen Korlević u 57. godini života.

Mladen je bio profesionalac u svom poslu te je nakon višegodišnje uspješne karijere u području mehanike motora te brojnih osvojenih odličja na motorističkim utrkama kao vozač i mehaničar, svoje iskustvo odlučio posvetiti razvoju mehanike teleskopa Zvjezdarnice Višnjan. Kao tehnički voditelj, uz unapređenja i održavanja teleskopa, vodio je brigu i o uređenju okoliša Tičana. Mladen i njegov Boško, tijekom godina, postali su dobri duhovi Tičana. Putem Kluba istraživača Novigrad Mladen je postao aktivan u outdoor edukaciji djece i mladih te je godinama na njih nesebično prenosio svoje znanje i vještine.

Kao osoba bio je izuzetno privržen svom rodnom Višnjanu, obitelji i pozivu, osebujna i britka smisla za humor te beskrajno lojalan ljudima oko sebe. Bio je neprocjenjiva podrška svima nama koji smo s njim surađivali te će nam beskrajno nedostajati. Ali njegova djela, učenja, mudrosti…..ostaju zauvijek s nama.”

Ilustracija Pixabay.com kamere video nadzor

OPREZ! Umag postavlja tri kamere za nadzor brzine

Foto PR Severina - TZ Poreč

Severina i Britansko-hrvatski orkestar u Poreču – besplatno!