in

OPREZ! Umag postavlja tri kamere za nadzor brzine

Ilustracija Pixabay.com

Nakon što je krajem prošle godine na dijelu prometnice DC 301 Novigrad-Buje, nedaleko križanja Stancijeta – Strada Kontesa, MUP u suradnji s Hrvatskim cestama i Gradom Novigradom postavilo kameru za mjerenje brzine, ista takva kamera postavljena je i na području Celege, na prometnici D75 Umag-Novigrad, a u planu je i treća u Stanciji Roželo. Sada i Grad Umag najavljuje da je u tijeku proces nabave tri fiksna uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila, ne bi li se razina sigurnosti u prometu dodatno podigla.

Predviđeno je postavljanje triju kamera, odnosno radarska sustava tipa Cordon-M 2 za mjerenje brzine prometa, i to na lokacijama Savudrijske ulice ispred sportske dvorane u Stella Marisu, Aveniji Grada Vukovara te Svetoj Mariji na Krasu, na ulazu u samo naselje iz smjera Kopra. Sustav kamera prati brzinu te, u slučaju evidentiranja prekomjerne brzine, informaciju o tablici, brzini i vremenu-datumu šalje direktno putem sustava MUP-u, nakon čega slijedi procedura naplate kazne za prekomjernu brzinu. Prije samog postavljanja kamera, građani će o istome biti obaviješteni, navodi Grad Umag na svojim web stranicama.

Vrijednost investicije je nešto preko milijun kuna, od čega će 40% biti financirano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će 60% biti financirano iz proračuna Grada Umaga. Osim navedenih, u narednom je periodu predviđeno postavljanje još dodatnih kamera i na drugim lokacijama, napominju iz Grada Umaga.

Boris Miletić - Foto Istarska županija

I dalje na snazi mjere redukcije pitke vode u Istri

foto Hrvatski astronomski savez

Preminuo Mladen Korlević iz Višnjanske zvjezdarnice