in

Preuređuje se porečko taksi stajalište

Počelo je uređenje porečkog taksi stajališta u Ulici Karla Huguesa, kod autobusnog kolodvora. U sklopu radova postojeća derutna kućica zamijenit će se novom montažnom, koja će biti opremljena i sanitarnim čvorom za potrebe taksista koji na tom punktu borave veći dio dana, saznajemo iz Grada Poreča.

Izgradnja priključaka budućeg objekta na komunalnu infrastrukturu već je počela, a slijedi sanacija betonskog podesta na koji će se kroz dva tjedna dopremiti i montirati nova montažna kućica za potrebe taksista.

Investitor je Grad, a pripremne radove te izgradnju komunalnih priključaka izvodi Obrt za usluge prijevoza i građevinske mehanizacije Vežnaver iz Poreča. Ugovorni troškovi iznose nešto manje od 69.000 kuna, bez PDV-a. Montažna kućica za taksiste nabavit će se od tvrtke Kova iz Velike Gorice, a cijena usluge, zajedno s montažom, iznosit će nešto manje od 74.000 kuna bez PDV-a.

Nakon dovršenih građevinskih radova i montaže nove kućice, vizura taksi stajališta poprimit će znatno ljepši izgled, što lideru hrvatskog turizma i priliči, na zadovoljstvo ponajprije taksista, ali i građana grada Poreča i turista.

Poreč: Olujno jugo otrgnulo dio krova na sportskoj dvorani „Veli Jože“

Plesačice Mota 08 vratile se iz Italije s pregršt medalja i pehara