in

Proizvođač bakalara i meda Petar Banko u Poreču predstavlja svoj put od ideje do uspjeha

Petar Banko

U sklopu programa Mjeseca poduzetništva u Poreču u ponedjeljak, 15. listopada, s početkom u 17 sati održat će se prezentacija „Od ideje do uspjeha – proizvodnja meda i proizvoda od ribe, Baderna“. Prezentaciju će voditi Petar Banko koji će tom prigodom predstaviti svoje imanje i put kako je od ideje nastalo uspješno i poznato proizvodno poduzeće u Baderni, te način na koji proizvodi bakalar i med.

Prezentacija je besplatna, a mjesta su ograničena. Zbog toga je potrebno prijaviti se na e-mail adresu: petra.malekovic-susnjic@porec.hr  s naznakom ”prezentacija Od ideje do uspjeha” najkasnije do ponedjeljka, 13. listopada, do 10h. Mjesto održavanja je sjedište poduzeća Alden u Baderni.

Poduzeće Alden započelo je s proizvodnjom i prodajom bakalara na bijelo 1970. godine za turističke fešte i prigode u Poreču za štandove Riviera. Potaknuti vrlo dobrom potražnjom i zadovoljstvom kupaca, iskoristili su vlastito znanje, iskustvo i vlastitu recepturu kako bi na tržište plasirali proizvod zdrave prehrane i trajnih konzervi bez konzervansa. Petar Banko je i predsjednik Udruge pčelara Nektar iz Poreča koja je osnovana 1984. godine, a kroz više od 30 godina rada okupila je veliki broj pčelara na području Poreštine. Danas udruga broji oko 60 članova te surađuje s ostalim udrugama iz Istre i Hrvatske. Najvažniji ciljevi udruge su okupljanje pčelara, skrb o njihovim interesima te razvijanje međusobnog povjerenja i suradnje.  Fokus je stavljen na razvoj pčelarstva u suvremenoj osnovi koji prati nove trendove. Udruga Nektar organizira i provodi stručna predavanja, usavršavanja i edukaciju svojih članova. Ujedno organizira i predavanja za djecu predškolske i školske dobi kojima želi prenijeti svijest važnosti pčela u prirodi i njihovim dobrobitima.

Ova prezentacija je jedna od aktivnosti u sklopu programa manifestacije Mjesec poduzetništva koju ove godine prvi put organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. Tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno se održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

U jami pronađene bombe

U jami pronađene bombe

Bogati program Mjeseca hrvatske knjige u porečkoj knjižnici počinje 19. listopada

Bogati program Mjeseca hrvatske knjige u porečkoj knjižnici počinje 19. listopada