in

Pri kraju gradnja novog vrtića u Taru – raspisan natječaj za ravnatelja

Pri kraju je gradnja novog dječjeg vrtića u Taru, najvrjednije investicije u tom mjestu ove godine koju Općina Tar-Vabriga financira s 11,3 milijuna kuna bez PDV-a. Budući da je rok dovršetka blizu, općinska uprava raspisala je natječaj za ravnatelja ove nove ustanove koji je otvoren do 13. studenog.

Novi će se vrtić zvati Morski konjić – Cavalluccio marino, a moći će primiti devedesetak djece u vrtićkim i jasličkim skupinama. Investitor je općina, a nositelj njena tvrtka Momperlon koja je za cijeli iznos uzela dugoročni kredit putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Vrtić se nalazi na općinskom zemljištu od gotovo 2.900 četvornih metara između INA-ine benzinske postaje i središta mjesta, a otvorenje je planirano nakon što se ishode sve potrebne dozvole.

Izvođač radova, križevačko građevinsko društvo Radnik, otvorio je gradilište lani početkom studenog, otkad teče rok od godinu dana unutar kojeg je obavezan dovršiti posao i predati gotov objekt općini. Vrtić s jaslicama imat će jednu etažu – prizemlje, zatim natkriveni ulazni prostor iz kojeg će se kroz vjetrobran ući u hodnik, na kojeg se pak vežu svi ostali sadržaji – na zapadnoj stani dnevni boravci s garderobama i sanitarijama djece vrtićke dobi. Bit će to četiri odgojno-obrazovne skupine, a zatim će biti i dnevni boravak s pratećim prostorijama mališana jasličke dobi. Na sjevernoj i istočnoj zgradi bit će gospodarski i prostori odgojno-obrazovnog i medicinskog osoblja te uprave. 

-Rok za dovršetak radova je 6. studeni. Radovi su trenutno više-manje gotovi, oprema je već u vrtiću, treba je još posložiti, te još dovršiti nekoliko stvari i otkloniti sitne nedostatke. Izvođač radova će do zadanog roka zgotoviti svoj dio posla, a treba još od HEP-a dobiti priključak električne energije, a nakon toga trebat će još 15-ak dana kako bi se ispitale sve instalacije, pumpe, dizalicu topline, kolektore, grijanje, ventilaciju, kuhinju, rasvjetu i sve ostalo što treba, doznajemo od Marka Knezocija iz Momperlona.

Dodao je da rade i povezani projekt nov pristupne prometnice koja će ići od vrtića prema dole, paralelno uz glavnu cestu Poreč-Novigrad, pa pored parka u kojem su spomenici turizmu uz novi kružni tok. Za tu novu dionicu trenutno se još rješavaju imovinsko-pravni odnosi, informirao nas je Knezoci.

Na Gradskom groblju zapaljene svijeće i položeni vijenci povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

GROBLJE ŽBANDAJ

Danas je blagdan Svih svetih