in

Prijem za ravnateljice domova za starije u Novigradu i Puli

Foto Istarska županija

Ravnateljica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula Vesna Grubišić-Juhas na čelu te institucije je punih 27 godina te uskoro odlazi u mirovinu, dok je ravnateljica Doma za starije osobe Novigrad Ines Mika nakon 21 godinu, nedavno otišla u mirovinu. Osnivač spomenuta dva doma je upravo Istarska županija.

Kako bi im se osobno zahvalio, jučer ih je primio istarski župan Boris Miletić, zajedno s v.d. pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Davorkom Maras-Tkačuk. 

„Želim vam se zahvaliti u ime Istarske županije i svoje osobno na dugogodišnjem i predanom radu na čelu naša dva doma za starije osobe. Zaslužne ste za puno provedenih aktivnosti i projekata koji su doprinijeli unapređenju sustava socijalne skrbi i našim građanima treće životne dobi. Želim vam da vas zdravlje dobro posluži te da uživate u zasluženoj penziji“, poručio je župan ravnateljicama.

Na odličnu suradnju osvrnula se i resorna pročelnica, koja je naglasila da se puno radilo na razvoju novih socijalnih usluga, poput dnevnog boravka, što je Istarska županija prva uvela, kao i specijaliziranih usluga, odnosno uvođenja jedinica za smještaj oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije. 

Ravnateljice su, pak, kazale da njihov rad ne bi bio moguć bez podrške Istarske županije te lokalne zajednice, kojima su uputile zahvalu. 

Valja spomenuti i kako su ravnateljice Grubišić-Juhas i Mika aktivno participirale u savjetodavnim i operativnim radnim tijelima Istarske županije vezano uz socijalno planiranje i razvoj usluga za starije osobe.
 

Izvor Istarska županija – Kabinet župana

Amol show band - Foto TZ Marčana

U subotu NOĆ LOBORIKE uz Amol show band

funtana

FUNTANA: Večeras, 26.8., Ribarska fešta uz Le Monde i nove sadržaje za najmlađe