in

Pripreme Usluge Poreč za sezonu: Otvaraju se nova parkirališta, nabavljeno novo električno vozilo

Veliko parkiralište/Foto Usluga

Nabavljeno novo električno vozilo, četiri nova uređaja za naplatu parkiranja, pripremaju se uvjeti za otvaranje alternativnih parkirališta, a uskoro kreće i obnova horizontalne signalizacije

Kao i svake godine, Organizacijska jedinica Parkiralište Usluge Poreč provodi pripreme za turističku sezonu. U svibnju je planiran početak radova na obnovi horizontalne signalizacije. Točnije, provodit će se farbanje parkirnih oznaka (mjesta) na uličnim parkiralištima ali i na zatvorenim parkiralištima. Horizontalna prometna signalizacija na parkirališnim mjestima u gradu obnavlja se svake godine upravo iz razloga  kako bi osigurali sigurnost svih sudionika u prometu i korisnika usluga parkiranja. Osim toga, predviđena je i obnova opreme za naplatu parkinga. Nabavljena su četiri nova uređaja za naplatu parkiranja na otvorenim parkiralištima s mogućnošću naplate kovanicama i kreditnim karticama. Novi će uređaji u lipnju biti postavljeni na frekventnim lokacijama na području grada. Obnavljanjem i ulaganjem u nove tehnologije koje su u koraku sa svjetskim trendovima želi se doprinijeti kvaliteti pružene usluge, a samim time svim korisnicima olakšati i ubrzati uslugu korištenja parkirališta.

Briga za okoliš, klimu i kvalitetu zraka smjernice su ekološki osviještenog društva. Tim smjernicama vodi se i Usluga Poreč te se iz tog razloga nastavlja obnova voznog parka električnim vozilima koji značajno smanjuju emisiju CO2 i korištenja takvih neobnovljivih izvora energije. Upravo danas je izvršena isporuka novog električnog vozila – Renault Zoe. Ukupna vrijednost vozila iznosi 188.091,20 kuna bez PDV-a, a čija je kupnja sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na raspisani javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru u 2021. godini, Društvo se prijavilo te je odobren projekt kupnje električnog vozila, a za koje su dodijeljena sredstva u iznosu od 70.000 kuna.

Da bi što spremnije dočekali posjetitelje i smanjili prometne gužve, Društvo se već unatrag nekoliko godina bavi rješavanjem nedostataka parkirališnog prostora. Trenutno traju i pripremaju se uvjeti za otvaranje alternativnih parkirališta kojim se kao i svake godine tijekom turističke sezone dobivaju dodatni, a itekako važni i potrebni, parkirališni kapacitet. Po dobivanju svih odobrenja, za sve korisnike će alternativna parkirališta Vindija i Vrtovi biti otvorena u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna.

S obzirom na početak turističke sezone, ovim putem obavještavamo i sve naše korisnike da temeljem Općih uvjeta isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površina od 1. svibnja počinje ljetni period naplate parkinga na otvorenim parkiralištima. Cijena parkiranja podijeljena je u tri zone:

ZONA 1 – 10,00 kn/sat

ZONA 2 – 8,00 kn/sat

ZONA 3 – 6,00 kn/sat.

Cjenik za ljetno razdoblje primjenjuje se do 30. rujna, a parking se naplaćuje svakoga dana, uključujući nedjelje i blagdane od 07:00 do 23:00 sati, priopćeno je iz Usluge.

Ilustracija - Foto 2dogspoopin0/Pixabay prometna nesreća auto

UMAG-NOVIGRAD: Pijani vozač sletio s ceste, udario u nogostup pa u prometni znak

Casa Matiki - Foto TZ Žminj

ŽMINJ: Casa Matiki nagrađena zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma Hrvatske