in

PROGNOZA: Do nedjelje vrijeme stabilno

Foto Marinela Žiković

Danas će biti pretežno sunčano, uz temperature uglavnom od 17 do 23. Stabilnije prilike možemo zahvaliti grebenu anticiklone, koji jača sa zapada Europe.

U subotu je izgledno generiranje ciklone u Genovskom zaljevu, što bi onda dovelo do destabilizacije. Ciklona bi se u nedjelju središtem našla nad Jadranom, što bi rezultiralo novim izraženijim, kišnim valovim.

Oborina će biti obilnija na Jadranu, osobito sjevernom, u Gorskom kotaru i Lici, u unutrašnjosti Dalmacije, osobito oko Gračaca, gdje može biti bujičnih poplava. To će se odraziti i na vodostaje rijeke, tj. njihov porast, objavio je N1.

Istramet za naše područje piše da nam u nedjelju stiže škura bura, što je tip vremena koji nas u listopadu ne smije pretjerano iznenaditi. Bura će na poznatim lokalitetima biti s olujnim udarima koja će doprinositi dojmu osjetno hladnijeg, kasnojesenskog vremena. Temperature zraka bit će niže od prosjeka za doba godine, a hladno vrijeme za listopad zadržat će se barem 5 dana, što se dobro može vidjeti na priloženom GFS ensemblu. Sudeći po trenutnim modelima, snijega će u višem gorju povremeno biti i u prvom dijelu idućeg tjedna, piše Istramet.

FUNTANJANSKI 1. MAJ: Pučke igre, iće, piće i zabava za sve uzraste na Perilima

FUNTANA: U tijeku natječaj za zamjenu zemljišta

ODLUKA STOŽERA Ukinuta zabrana rada blagdanima i praznicima

U Istri u četvrtak jedan pozitivan na Covid