in

Prognoza: U utorak snijeg i na moru uz tuču, pijavice i buru

Foto: Istramet

Tlak zraka je u padu, kao najava skore promjena vremena, uslijed približavanja hladna fronte sa sjeverozapada. Iako je zasad još pretežno vedro, kasnije poslijepodne očekujem porast naoblake sa sjeverozapada, a onda i kasnije navečer kišu i snijeg najprije na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu zemlje, objavila je televizija N1.

U noći će se oborina postupno intenzivirati u sjeverozapadnim i središnjim predjelima unutrašnjosti, gdje će padati većinom snijeg, uz vrlo vjerojatno stvaranje snježnog pokrivača. U dijelovima Gorskog kotara i Like moglo bi se akumulirati lokalno i 30-ak cm snijega.

Iako će na sjevernom Jadranu najprije početi kiša, vrlo brzo će prelaziti u susnježicu i snijeg, što vrijedi i za dio srednjeg Jadrana, ali i za dijelove Dalmacije, sutra kasnije poslijepodne i navečer.

Dojmu zime na moru će dopnijeti i bura, olujnih pa i orkanskih udara, osobito u podvelebitskom dijelu.

Savjetuje se da se tijekom utorka izbjegavaju sva putovanja, ukoliko je to ikako moguće, jer će biti problema kako u cestovnom tako i u pomorskom prometu, donosi prognoza televizije N1.

DHMZ piše da će se, iako će oborine do srijede već posvuda uglavnom prestati, s burom razvedravati, druga polovina tjedna donijet će hladna jutra s čestim i jakim mrazom na kopnu, a ponegdje će ga biti i duž obale. U uvjetima kada su mnoge biljke već procvale to nikako nije dobra vijest te je potrebno koliko je god moguće zaštititi osjetljivo bilje.

Dnevna temperatura će od četvrtka izraženije rasti i prema vikendu će ponovno zavladati pravo proljetno vrijeme. (DHMZ).

Istra u ponedjeljak – Stožer potvrdio 6 novozaraženih, oporavljenih puno više

POREČ – U ponedjeljak dežurna ljekarna radi produženo cijeli dan