in

ISTRAMET: Prognoza za vikend šarolika, u utorak stiže žestoka hladna fronta

Labinci/ Foto Tanja Kocijančić

Idući utorak u Istri i nizinama unutrašnjosti Hrvatske očekuje se snijeg, a zatim jak mraz koji će pričiniti ogromne štete. Temperature će se spustiti 20-ak stupnjeva.

Noćas je stigla brza hladna fronta, no vrijeme će se brzo smiriti, stoga će ostatak vikenda obilježiti povoljno vrijeme. Ipak, valja računati na jaku buru, naročito u subotu. Pretežno sunčano vrijeme obilježit će i ponedjeljak, a onda u utorak stiže žestoka hladna fronta.

Evo prognoze po danima:

SUBOTA – U noći i prijepodne prolazno naoblačenje uz mjestimičnu kišu i pljuskove, naročito u gorskom području. U višem gorju kiša će sa zahladnjenjem postupno okrenuti na snijeg uz stvaranje pokrivača. Vrijeme će se smiriti sredinom dana uz dulja sunčana razdoblja. Zapuhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima prolazno uz mogućnost olujnih udara. Jutarnje temperature zraka od 7 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 13 i 17 °C

NEDJELJA – Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima jaka bura i istočnjak. Jutarnje temperature zraka od 0 do 7 °C, dnevne vrijednosti između 13 i 18 °C.

PONEDJELJAK – Pretežno sunčano vrijeme, kasno navečer uz porast visoke naoblake. Puhat će slabo do umjereno, poslijepodne jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od -2 do 5 °C, dnevne vrijednosti između 14 i 18 °C.

MUP NAJAVLJUJE AKCIJE: Savjeti sudionicima u prometu tijekom uskršnjih blagdana

TAR: Uskrsni vikend u DeguStazioneu – Bakalar, kapešante, špaleta điravolta…