in

Prometna jedinica mladeži za manje gužve – Počeli u Puli, uskoro i u ostalim gradovima

Foto Policijska uprava istarska

Pozivaju se građani da poštuju upozorenja i naredbe u cilju osiguranja protočnosti prometa

Osiguravanje sigurnosti i protočnosti prometa tijekom turističke sezone jedna je od temeljnih zadaća policije. Od danas će im u tim poslovima na području grada Pule pomagati i jedanaest pripadnika prometne jedinice mladeži, čija je osnovna zadaća sprječavanje nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, tjelesno upravljanje prometom u cilju osiguravanja nesmetane protočnosti prometa na najfrekventnijim dionicama te pružanje pomoći svim sudionicima u prometu, posebice djeci, osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom.

Pripadnici prometne jedinice mladeži prethodno su završili program osposobljavanja te valja istaknuti i upozoriti vozače i sve sudionike u prometu kako, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, sudionici u prometu moraju postupati po njihovim zahtjevima  i naredbama. Za postupanje vozača motornih vozila suprotno zahtjevu izraženom pomoću znaka ili po naredbi ovlaštene osobe propisana je kazna u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna, dok je za ostale sudionike u prometu, ako ne postupe po naredbi izraženoj pomoću znaka ovlaštene osobe, propisana novčana kazna u iznosu od 300 kuna.

Osim na pulskim ulicama, prometne jedinice mladeži uskoro ćemo gledati i na ulicama Medulina, Labina i Rovinja, priopćila je Policijska uprava istarska.

Foto: PU istarska

auto vozilo svjetla upaljena mup

TEŠKO OZLIJEĐEN – Udario u stablo i sletio u kanal. Izbio i požar

Foto Tanja Kocijančić benzinska tar ožujak 2022

Opet će gorivo drastično poskupjeti ako Vlada ne intervenira