in

PRVI 3D MAPPING na POREČ OPEN AIR FESTIVALU: Gradska palača petkom oživljava i giba se u ritmu boja, svjetla i muzike

Foto Tanja Kocijančić

Mnoštvo se domaćih i stranaca u petak navečer okupilo ispred jedne od najljepših zgrada na porečkoj rivi – gradske palače, sjedišta Grada Poreča, koja je zahvaljujući Poreč Open Air Festivalu oživjela. Prvi je put ove godine na rivi zaigrao spoj boja, šarenila i glazbe, a sve zahvaljujući tzv. 3D mappingu, nove tehnike koja je spoj arhitekture, dizajna i audio-video tehnologije i koja svaku površinu lako pretvara u dinamični video zid.

Upravo se to dogodilo nakon odbrojavanja, što je prikazano također na pročelju gradske palače, koja je potom „oživjela“ točno u 21.30 sati.

I tako će biti svakog petka u isto vrijeme do kraja kolovoza, kada će se projekcije na pročelju gradske palače u trajanju od oko 6 minuta ponavljati sve do 23 sata. Tako da će ih moći vidjeti svi prolaznici na rivi, jednoj od najprometnijih žila kucavica ljetnog Poreča.

Sve je počelo prošle godine osvjetljavanjem zidina na lungomareu što je starom gradu dalo novi sjaj i čar.

Ove su godine na Poreč Open Air Festivalu odlučili krenuti korak dalje i probuditi sjedište gradske uprave, koja je igrom svjetla, boja i glazbe dobila neku sasvim novu ulogu od one uobičajene koju svi poznajemo.

Dio Tara i Vabrige bez vode 12. srpnja

HVALEVRIJEDAN PROJEKT FINANCIRAN IZ EU FONDOVA: Poreč dobio vježbalište za osobe s invaliditetom