in

Pulska bolnica donijela odluku o zabrani parkiranja. Evo o čemu se radi

Foto Opća bolnica Pula

Opća bolnica pula donijela je odkuku o zabrani parkiranja i zaustavljanja motornih vozila: osobni automobili, motocikli, mopedi, teretni automobili, kamperi i slično svim radnicima zaposlenim u OB Pula, pacijentima i posjetiteljima koji koriste usluge bolnice ili dolaze u prostore OB Pula.

Iznimno u krug OB Pula dopušten je ulaz za sljedeća vozila:
• vozila hitne pomoći i saniteta,
• vozila u kojima se prevozi pacijent koji treba hitnu zdravstvenu skrb,
• vozila u kojima se prevoze pacijenti s invaliditetom ili nepokretni/teško pokretni pacijenti,
• vozila u kojima se prevoze pacijenti na liječenje/hospitalizaciju/pregled,
• vozila za prijevoz pokojnika,
• vozila za potrebe servisiranja/održavanja,
• službena vozila MUP-a, vatrogasaca i drugih državnih tijela,
• vozila dostave, komunalnog prijevoza i prijevoza svih vrsta otpada,
• službena vozila ustanove i
• ostala vozila uz posebnu dozvolu ravnateljice ili najavu.

Parkiranje i zaustavljanje vozila dozvoljeno je na za to uređenom parkiralištu OB Pula.

Za vozila sa znakom pristupačnosti za osobe s invaliditetom osigurana su i označena parkirališna mjesta na parkiralištu OB Pula (37 parkirnih mjesta).

Iznimno je parkiranje u krugu OB Pula dozvoljeno za osobe s invaliditetom na slijedećim pozicijama: ispred zgrade poliklinike i dijagnostike (1 parkirno mjesto), na zapadnoj strani poliklinike (9 parkirnih mjesta) te ispred OHBP-a (1 parkirno mjesto).

Za vozila kojima je odobren ulaz unutar kruga OB Pula zbog prijevoza pacijenta do mjesta pružanja zdravstvene usluge, iskrcaj pacijenta je moguć na to označenim mjestima uz neophodno napuštanje vozilom iz kruga OB Pula odmah.

Kontrolu provedbe ove Odluke obavljat će osobe koje za to ovlasti ravnateljica OB Pula. Unutar kruga OB Pula, na za to posebno uređenom i označenom mjestu (Tabla s natpisom: SAMO VOZILA S POSEBNOM DOZVOLOM) mogu parkirati vozila onih osoba koje za to imaju posebnu dozvolu ravnateljice OB Pula.

Za radnike zaposlene u OB Pula nepoštovanje ove Odluke predstavlja povredu obveze iz radnog odnosa. U slučaju nepridržavanja odredbe ove Odluke i potrebe za uklanjanjem vozila, svi troškovi padaju na teret vlasnika vozila.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave, a primjenjuje se od 27. veljače 2023., navodi se u odluci koju je potpisala ravnateljica Irena Hrstić.

pretučena žena nasilje u obitelji ilustracija

Zbog nasilja i brojnih prijetnji prema supruzi završio u istražnom zatvoru

Foto Rukometni klub Poreč

Poreč u nedjelju lovi prve bodove protiv Dubrave